familiehomosexualitate

Ce este în spatele isteriei transgender? Partea a 3-a: Revendicarea realității și sănătății mintale

toiletsinscotland

de David Kupelian, WND, mai 2016
Traducere de Cristina Dobrovie

Decizia de a reclasifica anumite condiții care erau considerate în trecut boli mintale ca fiind normale, benigne, orientări sexuale sănătoase este legată indestructibil de teza cum că aceste înclinații sunt genetice.

Dar cu o generație în urmă, înainte să înceapă căutarea ipoteticei ”gene gay”, psihologii și psihiatrii credeau că atracțiile sexuale aberante și obsesiile își au rădăcina în traume ale copilăriei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Este adevărat? Ce nu putem nega este că în copilărie suntem foarte ușor impresionabili și mediul în care creștem ne șelfuiește. De exemplu, abuzul sexual din copilărie poate avea efect devastator și este un fapt cunoscut că mulți pedofili aflați la închisoare au fost, la rândul lor, abuzați pe când erau copii.

Analiza obiectivă a unor cazuri reale este, de asemenea, complicată pentru că elita psihiatrilor contemporani nu pare prea interesată. Creșterea excesivă în greutate este considerată ca având factori biologici cum ar fi cei genetici, infecțiile, probleme ale sistemului nervos sau comoții cerebrale, vătămare prenatală , abuzul de substanțe și alimentația nepotrivită. Mai mult, chiar și factori cum ar fi abuzul în copilărie (fizic, emoțional sau sexual), divorțul, moartea unei persoane dragi etc. sunt luate în considerație. Dar tratamentul recomandat – în special, medicamente – nu vindecă trauma. Cum ar putea, de exemplu, medicamentele psihiatrice să facă o femeie să nu-și mai urască tatăl care a abuzat-o sau abandonat-o pe când era copil sau să nu mai trăiască sentimente de abandon, care să o facă să mănânce în exces?

Pentru a înțelege mai bine problema, să facem un fel de experiment cu gândul: cum ar fi ca niște copii nefericiți din Orientul Mijlociu să dezvolte un (să-i dăm un nume clinic) ”sindrom de martir al jihadului”. Cred că dorința compulsivă de a omorî numeroși oameni nevinovați și a te sinucide, crezând că procedând astfel vei fi răsplătit de Creatorul Universului cu sex nelimitat cu șase duzini de fecioare frumoase în viața de dincolo, poate fi considerată cel puțin la fel de serioasă ca nou născocite ”boli mintale” publicate în noul DSM: ”mâncatul compulsiv” sau ”deficitul cognitiv minor”.

Deci, cum ajung copii inocenți să să fie posedați de astfel de emoții și credințe delirante care îi fac să se arunce în aer omorând străini nevinovați?

Dacă cineva ar sugera că de vină sunt genele, dezechilibrul biochimic sau toxinele din mediu, toată lumea ar râde. Micii jihadiști sunt creați atunci când, de la o vârstă fragedă, sunt în mod continuu traumatizați și îndoctrinați zilnic ca să-i urască pe necredincioși și să-i vadă pe aceștia ca nefiind oameni. Micuții sunt intimidați, degradați din punct de vedere moral, înspăimântați, brutalizați, spălați pe creier și lăudați (pentru întărirea ideilor care vor să le fie inoculate), până când micile lor creiere în dezvoltare nu le mai aparțin. Ei internalizează mesajul transmis și se poartă ca și cum ar avea o identitate nouă, cu totul străină față de cea pe care o aveau la naștere.

Dacă forțele care acționează asupra vieții unui copil îl pot transforma total, astfel încât atunci când se privește în oglindă, vede pe cineva cu o dorință nestăpânită de a omorî ”necredincioșii” într-o ”acțiune martirică” glorioasă, nu ar putea forțe asemănătoare în viața unui alt copil (poate mai subtile, dar la fel de puternice) să îl transforme într-o persoană cu sentimente, gânduri și dorințe pe care nu le avea din naștere – inclusiv acelea că este homosexual sau transgender? Multe lesbiene și-au mărturisit ura pentru tații cruzi și abuzivi, care le-au blocat dorința de a avea de-a face cu bărbați mai târziu în viață. Ce este atât de greu de înțeles?

La o altă extremă, este povestea tristă a transormării din femeie în bărbat a lui Nancy Verhelst din Belgia. Ea a fost eutanasiată legal printr-o injecție letală după o operație nereușită de schimbare a sexului. Povestea de fundal? Părinții au respins-o constant pentru că ei își doreau un băiat. Deci, biata fată a încercat să devină băiat și, când nu a funcționat, s-a sinucis.

Multe alte tipuri de disfuncții familiale, nevăzute din afară dar devastatoare, alături de variate forme de abuz asupra copilului, inclusiv molestarea sexuală, sunt factori puternici care cauzează devierile sexuale mai târziu în viață. În special, este scandalos cum abuzul sexual din copilărie este o cale bine-cunoscută de intrare în homosexualitate, dar ignorată de cultura noastră grăbită de a glorifica practici sexuale aberante.

Numeroase studii coroborează adevărul fundamental că traumele din copilărie joacă un rol uriaș în adoptarea unui comportament homosexual:

  • Un studiu realizat de Brown University arată că “există o prevalență mare a abuzului sexual din copilărie la bărbații care fac sex cu alți bărbați în Statele Unite.”
  • Cercetătorii Universității din Pittsburgh au concluzionat într-o meta-analiză din 2011: “Cu cât sunt mai mari ratele abuzului sexual pe care îl experimentează minorii, cu aceștia dezvoltă mai multe probleme mintale, fac abuz de substanțe interzise, au un comportament sexual riscant și un risc mai mare de infectare cu HIV.”
  • Există un studiu din 2012 al Harvard Medical School și Boston Children’s Hospital care a documentat faptul că “respondenții homosexuali și lesbiene au fost expuși în mai mare măsură la abuz în copilărie decât heterosexualii”, iar ”respondenții bisexuali au fost mai expuși la abuz în copilărie și la violența din partea partenerului la maturitate” decât heterosexualii.
  • Aceste studii și altele coroborează studii mai vechi, cum ar fi studiul din 2007 realizat de cercetătorii de la Boston College, care a descoperit că ”abuzul sexual din copilărie este asociat în mod alarmant la bărbați cu infecția HIV, cauzată de un comportament sexual riscant.”
  • Un alt studiu din 2008, de la Boston Children’s Hospital concluziona: ”Acest studiu documentează prevașența și persistența abuzului, experimentat în mai mare măsură de către femeile lesbiene și bisexuale.”
  • Și în cuprinzătorul studiu din 2013 cu titlul “Does Maltreatment in Childhood Affect Sexual Orientation in Adulthood?” (Poate abuzul din copilărie să afecteze orientarea sexuală din perioada adultă?) publicat de National Institutes of Health, cercetătorii de la Harvard și Columbia au documentat: “Studiile găsesc o asociere pozitivă între maltratarea în copilărie și homosexualitate la maturitate. Lesbienele și homosexualii raportează o prevalență a abuzului fizic și sexual de 1.6 până la de 4 ori mai mare decât heterosexualii.”

Se confirmă că  “numerouase studii documentează asocierea dintre abuzul fizic și sexual, neglijare și violența la care a fost martor în copilărie cu homosexualitatea”. Acest studiu foarte revelator identifică mai multe ”căi” prin care astfel de experiențe din copilărie pot duce la sentimente față de persoane de același sex:

“(1) băieții abuzați de bărbați încep să creadă că sunt gay;

“(2) fetele abuzate de bărbați ajungă să aibă o atitudine împotriva relațiilor sexuale cu bărbați;

“(3) cei care asistă ca martori la un abuz se simt stigmatizați și diferiți de ceilalți; de aceea, își doresc să se comporte în moduri stigmatizate de societate, acestea incluzând atracția față de sau relațiile cu sexul opus.”

Cu toate acestea, oricât de clare, convingătoare și dureroase ar fi concluziile, se pare că nimic nu contează. Din ce în ce mai puțini oameni par să ia în seamă adevăratele cauze și efecte. În schimb, prea mulți dintre noi cred doar ce vor să creadă, ceea ce își doresc ei să fie adevărat.  Vrem ca homosexualitatea să fie un mod de viață sănătos, chiar dacă, după cum documentează Wall Street Journal: ”Se preconizează că, dacă se continuă cu trendul curent, o jumătate dintre toți bărbații homosexuali vor fi seropozitivi până la vârsta de 50 de ani. Vrem ca transsexualismul să fie normal, chiar dacă bunul simț și muntele de dovezi – ca să nu mai menționăm biologia  – spun cu totul altceva.

Întotdeauna, va fi un preț foarte mare pe care îl vor plăti cei care resping în mod voit realitatea. Mișcarea LGBT nu a reușit doar să aducă în mainstream comportamente care erau considerate de generații ca fiind patologice și imorale. Insistă ca restul societății nu doar să accepte aceste comportamente, dar să le afirme și să le celebreze – ori să fie pedepsită.

Citește și Opinie: Ce este în spatele isteriei transgender? Partea 1: De ce te-ar minți creierul? Amputarea unui organ sexual – noua normalitate?

Citește și Opinie: Ce este în spatele isteriei transgender? Partea a 2-a : A fi transexual era cândva o tulburare mintală

Citește și Opinie: Ce este în spatele isteriei transgender? Partea a 4-a: Înmugurirea totalitarismului și prigoana creștinilor

Citește și În SUA a început un război civil: Ce este Războiul Toaletelor

Citește și Puțină istorie. Cine a inventat prima dată școlile și dormitoarele unisex în taberele și internatele pentru elevi

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Se face mare tam tam pentru o deviatie.O deviatie care cu mai mult timp in urma era hulita acum e laudata.Azi maine pedofilia va fi laudata.Natura nu permite deviatii.Ce e ciudat, in natura ,dispare. ”Cultura” occidentala care numai cultura nu e incurajeaza aberatile si chiar le promoveaza.Rezolvarea ar fi foarte simpla: castrarea si izolarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button