familiehomosexualitate

Ce este în spatele isteriei transgender? Partea a 2-a: A fi transsexual era cândva o tulburare mintală

toiletsinscotland

de David Kupelian, WND, mai 2016
Traducere de Cristina Dobrovie

NBC News, ca multe alte trusturi de presă mari, a dat „vestea cea bună” cu acest titlu: „A fi transgender nu mai este o tulburare mintală”. Vezi știrea aici:

Societatea americană de psihiatrie a revizuit Manualul de diagnostic și statistică al tulburărilor mintale (DSM) și nu mai cataloghează transsexualismul ca fiind o tulburare mintală.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Persoanele transgender vor mai fi diagnosticate de acum încolo cu ”diforie de gen”, ceea ce înseamnă stresul emoțional cauzat de identitatea de gen. “Identitatea de gen” a fost listată ca tulburarre mintală de la a treia ediție a “DSM”, în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Într-un interviu pentru publicația “The Advocate,” Jack Drescher (membru al American Psychological Association – APA) a explicat schimbarea: ”Toate diagnosticele psihiatrice apar într-un context cultural. Știm că există o comunitate care nu cere îngrijiri medicale și se identifică cu una dintre categoriile binare. Am vrut să transmitem mesajul că treaba terapeutului nu este să patologizeze”

Drescher spune că afirmația că “toate diagnosticele apar într-un cultural context context” este doar un mod de a admite că APA  that the American Psychiatric Association a cedat cererilor LGBT de a scoate eticheta de ”tulburare”.

O organizație care a făcut lobby cu succes pentru schimbare a fost World Professional Association for Transgender Health. Aceasta confirmă că a condus la un consens prin recomandările făcute pentru revizuirea DSM în ceea ce privește diagnosticele ce privesc identitatea de gen. (…) Grupul de lucru a recomandat schimbarea diagnosticului în unul de disforie.

“A existat un consens”, raportează grupul, “că identitatea de gen nu este o patologie. Persoanele care se identifică cu un alt gen decât cel biologic nu suferă, implicit, de o tulburare; mai degrabă, este vorba de suferința pe care o produce disforia de gen. Abia aceasta din urmă poate fi identificată ca o problemă psihologică”.

Dacă vi se pare confuz, citiți și : A report in the peer-reviewed journal “Clinical Child Psychology and Psychiatry”. Aici se folosește limbajul academic opac și logica torturată a multiculturalismului pentru a ajunge la concluzia că nu este nicio problemă cu persoanele care vor să-și amputeze organe sexuale sănătoase pentru a face ”tranziția de gen”:

Ca și categorie de diagnostic, tulburarea de identitate sexuală rămâne una problematică cu numeroase dezbateri în privința etiologiei, definiției și eticii tratamentului. Inerent în definiția dată de DSM este modelul vestic al relației dintre sex și gen, care rezumă tensiunea existentă între punctele de vedere esențialiste și constructiviste ale dezvoltării genului. Acest model determină că variațiile de gen și comportamentul aberant în privința genului sunt, prin definiție, patologice. Studiile pe care culturile non-vestice le fac revelează variații în modelele genului și în înțelegerea deviațiilor de gen. Culturile variază în definiția pe care o dau rolurilor de gen și arată grade diferite de toleranță pentru comportamente atipice de gen și despre schimbarea genului. Este importantă înțelegerea contextului cultural pentru evaluarea clinică a dezvoltării atipice în privința genului și provocările modelelor curente de sex și gen.

Traducere: Dacă crezi că este ceva în neregulă cu persoanele care vor să-și amputeze părți din corp, ești un xenofob ignorant, care are prejudecăți din cauza culturii vestice opresive și este blocat în noțiunea depășită că există doar două genuri. Dacă ai fi fost mai luminat din punct de vedere multicultural, ai fi realizat că problema este doar prejudecata ta și modul tău îngust de a vedea lucrurile.

Înapoi în lumea reală, transsexualismul nu este normal. De fapt, este atât de anormal și nenatural, încât un procent tragic de 41 la sută dintre persoanele transgender care locuiesc în Stalele Unite au încercat să se sinucidă, conform unui studiu din 2010.

Mai recent, ”regretul de după schimbarea sexului”, devine o realitate care nu poate fi ignorată, arată publicația The Federalist (“Trouble in Transtopia”), care concluzionează: ”Adevărul biologic iese la iveală. Realitatea este scrisă în ADN-ul nostru ca ”masculin” și ”feminin”. În final, activiștii transgender și media servită nu vor putea scufunda acest iceberg uriaș.”

De fapt, fostul psihiatru șef la Johns Hopkins Hospital, Paul R. McHugh, M.D., confirmă că  transsexualismul este într-adevăr ”o tulburare psihică”.

McHugh scrie pentru Wall Street Journal citând un studiu făcut pe termen lung de către Suedia care a monitorizat timp de 30 de ani persoane transgender. Astfel, ”la 10 ani după operație, persoana transsexuală începe să experimenteze probleme mintale crescute. Șocant, mortalitatea prin suicid este cu 20 % mai mare față de populația non-transgender.”

Dar cum rămâne cu acele tabere speciale pentru copiii transgender care au început să apară în SUA, unde părinții își trimit copiii cărora le place să se îmbrace precum cei din sexul opus, afirmând că îi ajută să-și exprime ”identitatea transgender”? McHugh dezvăluie: ”Studii realizate de Vanderbilt University și Portman Clinic din Londra au urmărit, în timp, copiii care raportau sentimente transgender și nu au urmat un tratament de schimbare a sexului. 70-80 % și-au pierdut în mod spontan aceste interese.”

În același timp, elita psihiatrilor influențată politic care se grăbește să diagnosticheze elevii zvăpăiați cu ”tulburarea mintală” ADHD (și îi ”tratează” cu medicamente puternice și netestate suficient)  re-categorisește tulburarea transgender ca fiind normală.

De ce Asociația Americană de Psihiatrie a cedat în fața presiunii activiștilor în ceea ce privește transsexualitatea?

Pentru aceleași motive pentru care aceeași asociație, în fața aceleași presiuni, a scos homosexualitatea din catalogul tulburărilor mintale în 1973, în timp ce organizația soră, Asociația Americană de Psihologie i-a urmat exemplul doi ani mai târziu.

În mod uimitor, fostul preșdinte al Asociației Americane de Psihologie – chiar cel care a făcut schimbarea în 1975 – trage acum un semnal de alarmă. Dr. Nicholas Cummings spune că organizațiile psihologilor sunt dominate de “ultraliberali” care sunt sub papucul “mișcărilor pentru drepturile gay”. Începând cu mijlocul anilor 1990, spune Cummings, poziția grupului a devenit bazată pe ”atitudini politice” care ”par să fie mai importante decât rezultatele științifice”, adăugând: ”rezultatele căutate au devenit moda. Mișcarea pentru drepturile gay pare că a capturat APA.”

Citește și: Opinie: Ce este în spatele isteriei transgender? Partea 1: De ce te-ar minți creierul? Amputarea unui organ sexual – noua normalitate?

Cât de departe va merge normalizarea patologiei sexuale? Așa-zisa atracție sexuală genetică (incestul adult) începe să intre în mainstream. Apar noi povești despre tați care se căsătoresc cu fiicele lor și au copii împreună. Însă nicio vorbă de la Asociația Americană de Psihiatrie despre o poziție schimbată față de incest. Dar, vă vine să credeți sau nu, APA a schimbat clasificarea pedofiliei în ”Manualul de Diagnostic și Statistică” (DSM) din ”tulburare” în ”orientare sexuală”.

Iar ”orientările sexuale” sunt clase protejate în America, conform legilor ”anti-discriminare”. Aceasta îi va transforma pe pedofili într-o clasă protejată!

După ce opinia publică s-a revoltat, APA a lansat un comunicat de presă în care declara că a fost o greșeală: “‘Orientarea sexuală’ nu este un termen care să desemneze tulburarea pedofiliei”, a clarificat asociația psihiatrilor, “și această specificare din manual este o eroare și trebuie citită ca ‘interes sexual’”. Grupul a promis că va corecta greșeala în următoarea ediție a manualului.

Citește și În SUA a început un război civil: Ce este Războiul Toaletelor

Citește și Opinie: Ce este în spatele isteriei transgender? Partea 1: De ce te-ar minți creierul? Amputarea unui organ sexual – noua normalitate?

Citește și Opinie: Ce este în spatele isteriei transgender? Partea a 3-a: Revendicarea realității și sănătății mintale

Citește și Opinie: Ce este în spatele isteriei transgender? Partea a 4-a: Înmugurirea totalitarismului și prigoana creștinilor

Citește și Puțină istorie. Cine a inventat prima dată școlile și dormitoarele unisex în taberele și internatele pentru elevi

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. In contextul noianului de materiale cu caracter pseudo-„stiintific” ce invadeaza internetul, gasirea unui articol din care razbate rigurozitatea si obiectivitatea ce trebuie sa caracterizeze un cercetator, un om de stiinta, ma bucura nespus. Asa cum dusmanii stiintei si adevarului se aliaza intre ei, dece adevaratii oameni de stiinta nu se unesc mai strans in lupta pentru cunoastere si adevar?
    Bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button