opinii

Atacarea creștinismului în numele drepturilor omului este otravă chiar la rădăcina din care acestea au răsărit

de Cristina Popescu, Facebook

Cum credeți că ar putea rezista un model etic având în mijloc îngăduința (toleranța), compasiunea, recunoașterea demnității universale a omului, în general, și a fiecărui „celălalt” (aproapele), în particular, caritatea și liberul arbitru – adică modelul izvorât din creștinism – în lipsa temeliei, de vreme ce i se atacă tocmai fundamentul metafizic și dacă i-ar seca tocmai izvorul său?

Atunci când activiștii progresului dictat atacă creștinismul în numele drepturilor omului, ei pun otravă chiar la rădăcina din care acestea au răsărit; în felul ăsta nu fac decât să ne taie tuturor, și nouă și lor, craca de sub picioare, căci nu s-ar putea susține fără trunchiul din care a crescut.

…Lor li se pare că au apărut din senin, din neant.

Citește mai multe articole de Cristina Popescu


Ai un comentariu despre acest articol? Adaugă-l

mai jos în caseta „Lasă un răspuns”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Taguri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button
Close