VIDEO: Oana Dancu, Marșul pentru viață 2017, București: „Eu ştiu ce înseamnă criza de sarcină” / Mărturii despre criza de sarcină #31

oana-dancu-mpv-bucuresti-2017-rs

Redăm o mărturie despre trauma avortului oferită pe scena Marșului pentru viață 2017 „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, București, 25 martie 2017. Marșul pentru viață 2017 s-a desfășurat în peste 285 de localități din România și Republica Moldova în 25 martie.

 

Buna ziua!

Mă bucur să fiu aici şi vreau să încep prin a spune că am venit la acest Marş pentru a susține toate femeile care sunt în criză de sarcină.

Eu ştiu ce înseamnă criza de sarcină.

Eu nu am avut sprijinul părinților încă de mică. Sunt studentă şi, din păcate, tatăl copilului m-a îndemnat de atâtea ori să fac o întrerupere de sarcină.

Ceea ce m-a îndemnat pe mine să duc sarcina la capăt şi să dau naştere copilului meu a fost că eu eram fericită că voi deveni mamă, în ciuda tuturor problemelor. Şi ceea ce mi-a dat putere în afară de el (n.n. se uită spre Vladimir, pe care îl ține în brațe) au fost prietenii mei care m-au susținut şi au avut o vorbă bună să-mi spună în momentul când m-au văzut tristă şi supărată.

Şi, chiar dacă unii nu erau de acord cu decizia mea, tot m-au susținut prin prisma faptului că erau prietenii mei. Și în continuare sunt astăzi lângă mine. Şi dacă văd acest lucru la televizor vreau să vă mulțumesc din toată inima mea că m-ați ajutat pe toată perioada sarcinii!

Şi o să închei prin a vă spune să faceți şi dumneavoastră acelaşi lucru cu femeile pe care le ştiți că sunt în criză de sarcină. O vorbă bună poate face mult mai mult decât vă închipuiți!

O zi bună!

VIDEO:

Vă rugăm să ne sprijiniți trimițând mărturii sau îndemnând persoanele cunoscute care au trecut prin criza de sarcină să trimită mărturii la 101marturii@gmail.com Mărturiile se vor publica la FemeiFericite.com sau AvorturiRegretate.ro Numele și datele personale nu vor fi făcute publice decât la cerere.

Citește mai multe mărturii despre criza de sarcină

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.