contraceptie

O tânără de 23 de ani care lua anticoncepționale a decedat în urma unui embolism pulmonar

Pulmonary_embolism_810_500_55_s_c1
LifeSiteNews.com, 3 februarie 2016

La 25 ianuarie 2016, Charlotte Foster, în vârstă de 23 de ani, a decedat în urma unui embolism pulmonar. Potrivit anchetei, cheagul de sânge din plămâni a apărut în urma folosirii anticoncepționalelor. Acesta a urcat apoi la creier,  provocându-i leziuni care au dus la decesul fetei.

Charlotte, fiică de medic, începuse să folosească anticoncepționalele Dianette doar de  câteva luni. Pastilele i-au fost prescrise de către medicul ei.

Medicul legist Julie Hartridge a  declarat anchetatorilor că ceea ce a determinat decesul au fost leziuni cerebrale rezultate dintr-un embolism pulmonar, apărut în urma folosirii pastilelor anticoncepționale.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Serviciul Național de Sănătate atrage atenția asupra unui „mic” risc de coagulare a sângelui mai ușoară din cauza estrogenului prezent în pastila anticoncepțională. Dacă se dezvoltă cheaguri de sânge, acestea pot cauza tromboză venoasă profundă – un cheag în picior, embolism pulmonar – un cheag în plămân, un accident vascular cerebral sau un infarct.

Citește și: Studiu: Pilula contraceptivă subțiază porțiuni din creier

Vice-președintele American Life League, Jim Sedlak, a  declarat celor de la LifeSiteNews: „Dianette este o pastilă contraceptivă combinată. Charlotte nu este prima tânără care moare din cauza cheagurilor de sânge, care reprezintă un pericol major al acestor pastile. American Life League a atras atenția de mai multe decenii asupra pericolelor la care se expun femeile care folosesc anticoncepționale.”

În luna mai 2015, o tânără de 21 de ani, Fallan Kurek, a murit din cauza unui cheag de sânge cauzat de pastilele anticoncepționale pe care începuse să le folosească de numai 25 de zile. În 2011, o adolescentă de 17 ani care lua anticoncepționale pentru a-și trata acneea, a murit după ce piciorul stâng a început să se umfle și să se învinețească.

Citește și: Pilulele contraceptive: bărbații se aleg cu sex gratuit, iar femeile cu cancer

„O simplă lectură a oricărei reviste a companiilor aeriene va arăta că este bine cunoscut faptul că folosirea contraceptivelor orale cresc riscul de tromboză venoasă profundă (cheaguri de sânge)”, afirmă Sedlak. „În plus, Organizația Mondială a Sănătății a clasificat contraceptivele orale combinate la Grupa 1 de cancerigene, asta însemnând că provoacă cancer oamenilor.”

Liderul pro-viață a concluzionat: „Este timpul ca aceste produse să fie retrase de pe piața mondială.”

Stephen și Cecilia Foster spun că sunt distruși din cauza morții fiicei lor. „Suntem devastați de pierderea neprevăzută și neașteptată a fiicei noastre mult iubite”, au scris ei într-o declarație. Charlotte era o tânără plină de viață, inteligentă, frumoasă și grijulie.”

O audiere completă asupra morții lui Charlotte va avea loc în cursul acestui an.

Citește și: Topul consecințelor surprinzătoare ale contracepției: copiii, avortul, bolile, moartea. Apoi vin bolile cu transmitere sexuală


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button