Manuela Hărăbor: O minune legată de avort a Sfântului Nectarie

Pe 9 noiembrie 2017, de sărbătoarea Sfântului Nectarie, cunoscuta actriţă Manuela Hărăbor a povestit pe profilul personal de Facebook despre o minune pe care acest sfânt a făcut-o în viaţa ei:

Am acceptat cu ceva ani în urmă să apar într-un episod al unui serial de televiziune. Rolul unui medic psiholog. Mi-am spus, e ceva decent, nu am niciun motiv să refuz, chiar dacă la acel moment nu citisem scenariul (asta din păcate se întâmplă mai tot timpul, eşti intrebat dacă doreşti să filmezi, dacă accepţi onorariul şi îţi este prezentat un scurt sinopsis).

Cu o zi înainte de filmare mi-au trimis pe e-mail textul şi m-am îngrozit. Era o discuţie între doi medici despre o tînără pacientă, victimă a unui viol, adusă în stare de inconştienţă la spital. Printre altele, pe două pagini de text, celălalt medic îmi spunea că atunci când tânăra se va trezi, va trebui să aduc în discuţie şi posibilitatea unui avort.

Am alergat într-un suflet la părintele duhovnic Nectarie spunându-i că pentru nimic în lume, chiar şi sub scuza de a fi doar un personaj, eu nu voi susţine cauza avortului. Calm, părintele m-a trimis la racla cu moaştele Sfântului Nectarie, spunându-mi să-i cer ajutor şi a doua zi să merg liniştită la filmare, căci Sfântul mă va ajuta. Ceea ce am şi făcut. M-am rugat cu disperare, cum nu cred să mă fi rugat niciodată până atunci, spunându-i Sfântului Nectarie că primesc orice îmi va da, numai să mă scape din această încercare.

A doua zi s-a întâmplat un lucru cu adevărat miraculos. După ce mi-am îmbrăcat costumul şi am trecut pe la machiaj, am ajuns pe platoul de filmare unde s-a făcut o repetiţie de text şi mişcare în prezenţa regizorului secund. La final ni s-a spus că îndată ce se va pune lumina vom fi chemaţi pentru filmare şi a dat să plece.

A făcut câţiva paşi şi brusc s-a întors spre mine spunându-mi că este ceva nenatural în dialog. „Sunteţi amândoi medici, nu o cunoaşteţi pe fata asta, nu mi se pare normal ca din prima clipă voi să vorbiţi deja despre un posibil avort. Ai ceva împotrivă să renunţi la paginile de text în care se vorbește despre asta?” Sfântul Nectarie îmi ascultase rugăciunile, era acolo şi îi trimisese gândul cel bun regizorului. 

Bucură-te Sfinte Nectarie, mare făcătorule de minuni!


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns