dizabilităţifamilie

O mamă inventează abțibilduri de tip Braille pentru haine, ca să-și ajute fiul nevăzător să se îmbrace singur

Gracie Benedith-Cane a creat compania Braille Code Inc. pentru a-și ajuta fiul cu deficiențe de vedere să se îmbrace de unul singur. Acesta a fost diagnosticat cu dispazie septo-optică, o afecțiune în care nervii optici nu reușesc să se dezvolte în mod corespunzător.

Născută și crescută în Brooklyn, New York, Gracie este soție și mamă a trei copii. Problemele unuia dintre ei, Wani, mezinul familiei, au inspirat-o să creeze abțibilduri de tip Braille, aplicabile pe îmbrăcăminte.

Compania lui Grace imprimă abțibilduri care îi ajută pe cei cu deficiențe de vedere să identifice elementele vestimentare prin atingere.

Gracie este, de asemenea, autoarea unei cărți pentru copii, numită „Ce este cool la școala limbajului Braille”, scrisă cu scopul de a-i învăța pe copiii cu deficiențe de vedere ce este alfabetul Braille.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: Happy News/ Facebook


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button