O mamă a creat o aplicaţie mobilă pentru băiatul ei bolnav de autism

autism

Ani de zile, Nabeela Jaffer a privit cum fiul ei Salman se lupta să comunice. El are 16 ani şi a fost diagnosticat cu autism la vârsta de 4 ani.

“Înţelege bine limba, dar în exprimare are probleme”, spune mama.

Jaffer, care este programator, a observat cât de mult îi place lui Salman să joace jocuri pe iPodul lui. Lucru acesta a determinat-o să creeze o aplicaţie numită “Cuvintele mele”.

“Aceasta aplicaţie poate ajuta pe oricine care are dificultăţi în comunicare. Dă voce oamenilor care nu pot vorbi singuri”, spune ea.

Este o aplicaţie pentru device-uri mobile care te lasă pe tine să creezi un dicţionar multi-senzorial.

Este o colecţie de cuvinte şi propoziţii care sunt ca un set personalizat de cartonaşe cu o voce.

Cu această aplicaţie se poate tasta un cuvânt, se face o poză a lui, se înregistrează vocea şi se plasează cuvântul într-o anumită categorie.

Dacă fiul ei are o problemă în a spune ceva, el poate atinge poza care e în telefonul lui.

În acest moment, sunt sute de cuvinte şi fraze în aplicaţia “Cuvintele mele” a lui Salman care au fost înregistrate de părinţii acestuia.

“Câteodată el tot ascultă un cuvânt până începe să îl spună”, spune Nabeela Jaffer.

“Acum el se poate angaja în conversaţii şi nivelul său de frustrare a scăzut”, spune tatăl lui Salman, Mateen Jaffer.
Nabeela crede că aplicaţia poate să aibă acelaşi efect pentru oameni cu nivele diferite de autism şi oricine are nevoie de ajutor pentru a se exprima singur.

Aplicaţia Cuvintele Mele costă 9.99 dolari şi e disponibilă pe iTunes.

Aplicaţia vine cu o caracteristică de “cuvinte partajate” care te lasă să partajezi vocabularul copilului tău cu prietenii, profesorii şi îngrijitorii.

Sursă: WorldObserverOnline

Traducere: Viorela Marcu

 

 

 

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.