O mamă britanică îşi abandonează fetiţa cu dizabilități şi păstrează băieţelul sănătos, după o sarcină dublă cu o mamă surogat

mar

LifeSiteNews.com, 26 august 2014

O femeie din Marea Britanie, mama biologică a doi gemeni născuţi de o mamă surogat, ar fi abandonat unul dintre copii, deoarece fetița s-a născut cu o infirmitate musculară gravă, în timp ce pe fratele acesteia care era sănătos l-a luat cu ea acasă.

Mama surogat, de asemenea din Marea Britanie – pe care o vom numi Jenny pentru a-i proteja identitatea – a dezvăluit pentru ziarul The Sun convorbirea telefonică dintre ea şi mama biologică cu privire la soarta fetiţei cu handicap.

„Îmi amintesc cum mi-a spus: «Cine ar vrea să o adopte? Nimeni nu vrea să adopte un copil cu handicap»”, a declarat ea.

Jenny, care are propriii săi copii, spune că a decis să fie mamă surogat pentru „a ajuta o mamă care nu putea să aibă copii”. A fost de acord să i se implanteze doi embrioni în pântece şi să nască pentru suma de 20.000 USD.

Cu doar şase săptămâni înainte de termen, doctorii i-au spus lui Jenny că va avea nevoie urgentă de o cezariană pentru a salva bebeluşii. Abia la câteva săptămâni după naşterea prematură, geamăna a fost diagnosticată cu distrofie musculară congenitală.

Când Jenny a sunat-o pe mama biologică să-i spună despre boala fetiţei, mama a respins fetiţa.
Jenny a decis împreună cu partenerul ei să o crească pe fetiţă. I-au pus numele Amy.

„Am fost uimită când am auzit că a respins-o pe Amy”, a declarat Jenny. „Practic mi-a spus că nu vrea un copil cu handicap.”

Jenny spune că a fost „foarte furioasă” pe părinţii biologici ai fetiţei. „Îi urăsc pentru ceea ce au făcut.”
Gemenii sunt acum separaţi legal. Un tribunal pentru drepturile copiilor şi a familiei a decis ca băiatul sănătos să-i revină mamei biologice, iar fetiţa infirmă mamei surogat.

Această întâmplare vine la aproximativ două săptămâni după ce un cuplu australian și-ar fi abandonat băieţelul surogat în Thailanda, [http://www.lifesitenews.com/news/couple-who-abandoned-surrogate-baby-with-downs-we-wanted-refund-abortion] după ce acesta s-a născut cu sindromul Down, în timp ce pe fetiţa geamănă sănătoasă au luat-o cu ei în Australia.

Richard Newman, director la Family Life, Pro-Life & Child and Youth Protection, a numit povestea australienilor o „tragedie” care „rezultă dintr-o piaţă de desfacere ce cumpără şi vinde copii.”

„Reproducerea prin intermediul unor terţe părţi este o premisă pentru încălcări ale principiilor umanităţii. Fertilizarea in vitro şi comerţul cu spermă au lansat o industrie imorală care acum include avorturi, eugenie, trafic uman şi fragmentarea deliberată a familiei”, a declarat acesta.

Traducere: Diana Elena Gratie

foto: http://www.freedigitalphotos.net

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.