libertate de conștiință

O largă coaliție a organizațiilor pro-familie din provincia canadiană Ontario va demonstra pentru eliminarea programei extremiste de educație sexuală din școli

Canadian Familly Alliance(CFA) – Alianța Canadiană pentru Familie, o coaliție care reunește mai multe grupuri și asociații care luptă pentru drepturile parentale, reprezintând peste 200.000 de canadieni din provincia Ontario, va organiza pe 20 februarie un marș prin care se va cere guvernului conservator, condus de premierul Doug Fox, să își respecte promisiunile electorale privind eliminarea lecțiilor radicale de educație sexuală din programa școlară.

În campania electorală, Ford a promis că guvernul conservator va elimina lecțiile extremiste din curricula educației sexuale, însă în cele 8 luni de guvernare nu s-au înregistrat progrese în această direcție. Noua curriculă radicală a fost introdusă în 2015 de guvernul liberal, în pofida reacției de dezaprobare, fără precedent, din partea părinților. CFA a fost creată tocmai pentru a lupta împotriva distrugerii inocenței copiilor prin expunerea la vârste fragede la concepte sexuale. Astfel, potrivit curriculei liberale de educație sexuală, copiii învață despre homosexualitate în clasa a 3-a, masturbare în a 6-a, iar în clasa a 7-a despre sex oral și anal. Sunt învățați, de asemenea, că există 6 genuri mai degrabă decât 2 sexe biologice.

Nematerializarea promisiunilor electorale ale premierului Ford are, totuși, cauze obiective, legate de presiunile puternice exercitate de forțele care susțin „sexualizarea” copiilor, atât din afara partidului, dar și din interior.

Astfel, Federația Profesorilor de Școală Elementară din Ontario și Asociația Canadiană pentru Libertăți Civile au dat în judecată guvernul conservator pe motiv că eliminarea lecțiilor din programa de educație sexuală este neconstituțională.  

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Avocații Ministerului Educației au susținut în fața instanței că programa liberală poate fi utilizată pentru predarea educației sexuale. Mai mult, ministrul educației este de părere că identitatea de gen nu trebuie scoasă din curriculă.

Au fost inițiate mai multe acțiuni în instanță privind încălcarea drepturilor omului. De exemplu, doi adolescenți transgen, biologic fete, aflate în proces de transformare în băieți, au formulat plângeri în instanță considerând discriminatorie modificarea programei de educație sexuală.

Mii de „povești” au apărut zilnic în principalele mass media, atacând decizia premierului Ford de a modifica programa de educație sexuală, multe dintr acestea frizând absurdul. În acest context, marșul din 20 februarie se vrea un semnal de susținere pentru premierul  Ford în lupta privind eliminarea programei extremiste de educație sexuală din școlile din provincia Ontario.

Sursă: lifesitenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button