avortcriza de sarcină

O învingătoare: Și-a riscat viața în lupta cu cancerul pentru a-și naște cvadrupleții: „Poți avea patru binecuvântări și apoi o veste devastatoare”

kayla 1

AlexandraNadane.ro, 9 februarie 2017

Una dintre cauzele crizei de sarcină este primirea de către femeia însărcinată a diagnosticului de cancer. E o veste teribilă, mai ales că adesea tratamentul trebuie început rapid. Sunt din ce în ce mai multe cazuri de femei care aleg să nască și apoi să înceapă tratamentul. În cazul Kaylei, realitatea că toate aspectele unei situații extreme au un sens împreună e subliniată de faptul ca ea a primit acest diagnostic după ce i se spusese că nu va mai putea avea copii. Și nu a apărut un copil, ci patru!

În mai 2016, sergentul Charles Gaytan și soția sa Kayla, din Tennessee, s-au bucurat că soția a încheiat cu bine cele 5 luni de tratament împotriva cancerului. Doctorii le-au spus că nu vor mai putea avea copii, din cauza chimioterapiei. Cei doi soți aveau deja doi copii, Ethan, 11 ani, și Harper, 2 ani.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

kyla7

O lună mai târziu, doctorii au declarat-o vindecată pe soție. Tot în această lună, Kayla l-a sunat pe soț să îi spună că este însărcinată! „Am crezut că nu aud bine”, povestește sotul. Aveau patru copii!

Ulterior, în timpul sarcinii, Kayla a observat că simptomele de cancer i-au reapărut, iar doctorii, în urma testelor, au confirmat faptul că limfomul Hodgkin a revenit.

kayla 6

Decizia luată de cei doi soți a fost să reia tratamentul împotriva cancerului după nașterea copiilor.

Astfel, la 30 de săptămâni de sarcină, Kayla a născut de urgență, prin cezariană, cei patru bebeluși ai săi. Lilian, Victoria, Michael și Charles au venit pe lume cântărind între 1 kg 130 de grame și 1 kg 410 grame.

Cvadrupleții concepuți în mod natural, s-au născut prin cezariană pe data de 30 decembrie 2016.

quadruplets-7-768x576

La două săptămâni după naștere, medicii au început să-i administreze tratamentul împotriva cancerului (tratament cu celule stem, urmat apoi de 16 luni de chimeoterapie).

 

 

Publicația Daily Mail scrie că familia, care locuiește lângă baza militară americană Fort Campbell din Tennessee, reușește să facă față destul de bine situației. Kayla urmează în prezent tratamentul împotriva cancerului, iar cei patru bebeluși se află în unitatea de terapie intensivă neonatală. Ei au o evoluție bună și vor putea pleca acasă în următoarele săptămâni.

 

kayla 3

Cele întâmplate au atras atenția presei naționale din SUA și, pentru a veni în sprijinul lor, a fost deschis un cont de donații pe GoFundMe, pentru acoperirea cheltuielilor medicale. Așa s-au strâns peste 1 milion de dolari. „Mi-am redobândit încrederea în umanitate” a declarat Kayla revistei People. “A ști că există oameni care nici măcar nu ne cunosc, dar au vrut să ajute familia noastră este uimitor”.

kayla 2

Deși în mod normal poate fi vindecat,  limfomul Hodgkin poate fi periculos dacă revine. Medicii i-au dat mamei un procent de 50% șanse de viață pentru următorii 5 ani. „Dar nu am altceva de făcut decât să mă lupt. Am un soț minunat și o familie care are nevoie de mine”. “Cu patru copii pe drum, nu înțelegeam cum de a putut să reapară. Am crezut că am scăpat după prima rundă de tratament”.

kayla 4

În lupta cu cancerul, Kayla spune că cei șase copii sunt cei care o întăresc cel mai mult. „Dacă nu i-aș avea pe ei, nu știu dacă aș fi atât de puternică cum sunt acum”. Ea a făcut publică povestea ei de viață cu speranța că poate împărtăși aceasta tărie cu alții.

“Nu poți să știi niciodată ce îți aduce viitorul. Poți avea patru binecuvântări care vin în lume și apoi o veste devastatoare”

kayla 5

Cu toate acestea, familia Gaytan nu își pierde speranța. Kayla spune că ea și soțul ei își pun toată încrederea în Dumnezeu, care îi va ajuta să facă față acestei situații. “Noi știm că El are un plan special cu noi și suntem convinși că totul se va rezolva cu bine în final” , a declarat Kayla.

La începutul săptămânii, familia a postat un mesaj de mulțumire pe pagina lor de donații: “Cuvintele sunt prea sărace pentru a putea exprima recunoștința noastră. Nici în cele mai îndrăznețe vise ale noastre nu ne-am putut imagina imensitatea sprijinului pe care l-am primit din partea voastră. Domnul să vă binecuvânteze. Din adâncul inimilor noastre, vă mulțumim din suflet – familia Gaytan”.

Surse: People, LifeNews,
Foto: Instagram

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button