criza de sarcină

O femeie nu dorește să facă avort așa cum dorește o înghețată sau un Porsche

crizadesarcin[

Nu există perioadă mai zbuciumată în viața unei femei decât zilele, săptămânile, lunile în care este însărcinată și cei din jur resping copilul

„O femeie nu dorește să facă avort așa cum dorește o înghețată sau un Porsche, ci ca un animal prins în cursă care își roade picioarele pentru a scăpa”. Cuvintele Fredericăi Mathewes-Green sunt cele mai potrivite pentru a descrie sentimentele care preced un avort.

Dar această realitate nu este prea des exprimată în spațiul public. Aici, avortul este cel mai adesea asociat cu stări de dorit: libertate, fericire, soluționare, stabilitate, continuitate și lista poate continua. S-a ajuns până la a considera avortul o experiență de maturizare, deci necesară, până la a se stabili o vârstă optimă pentru avort, ca și cum este ceva cool care poate fi practicat cu maximă satisfacție la o anumită vârstă, s-a ajuns la conceptul de „avort forever”.
Cine a trăit în perioada comunistă și cine a citit cărțile documentare despre regimurile totalitariste ori cărți de ficțiune despre utopii totalitariste, știe însă că, cu cât realitatea este mai sordidă, cu atât imaginea publică trebuie să fie mai strălucitoare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Nu există perioadă mai zbuciumată în viața unei femei decât zilele, săptămânile, lunile în care este însărcinată și cei din jur resping copilul.

Fă avort, altfel te părăsesc! Trebuie să faci avort, nu vei termina școala! Dacă nu faci avort, te dau afară din casă! Dacă află mama sunt terminată! Dă-l afară, altfel te omor cu mâna mea! Are Sindrom Down, vrei să-ți distrugi viața cu un handicapat! Ai făcut CT/RMN, ai luat pastile, o să naști un monstru! La jobul ăsta nu avem nevoie de gravide! Nu-i al meu, c…., să nu te prind că vii cu el la mine acasă! Nu vezi că nu avem bani nici pentru cel pe care îl avem! Ce o să zică lumea că ai un copil și nu ești măritată! Mă omoară tata! Ai timp de copii, acum trăiește-ți viața! Vrei să porți rochia de mireasă cu burta mare – lasă că faci tu altul după!

Iar mama știe că în pântecele ei se află cea mai gingașă și firavă ființă pe care o știe, carne din carnea ei.
66% dintre femeile care fac avort nu ar face dacă ar exista un singur bărbat care le-ar sprijini să nască copilul.

Încercăm la stiripentruviata.ro să conștientizăm cititorii despre realitatea crizei de sarcină. Dorim ca drama trăită de o femeie însărcinată care nu este sprijinită să nască pruncul pe care îl poartă în pântece să înmoaie inimile și să le dea curaj celor care pot să o sprijine. Când există ajutor, mama poate păși senină pe un drum care, chiar dacă va fi greu, va fi cel bun. Iar fiul sau fiica ei îi va mulțumi cândva binefăcătorului de două ori: i-a salvat viața și a salvat-o pe mamă de la cea mai rea decizie a vieții.

Dacă ceea ce încercăm vi se pare folositor, vă rugăm să ne sprijiniți să continuăm.

Campania de iarnă 2014 de finanțare a stiripentruviata.ro se desfășoară între 26 noiembrie și 6 decembrie.

Donațiile se pot face în conturile:

Asociația Pro Valori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246- EUR

Iată câteva dintre cele mai vizionate articolele publicate pe saitul nostru, având ca tematică criza de sarcină:

  „Este important să susții moral femeia” – Interviu cu psihologul Irina Vladislavovna despre consilierea în criza de sarcină


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button