Marxism cultural

O curte de justiție din Polonia interzice Facebook să blocheze sau să șteargă paginile și postările unui ONG

Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI) a anunțat un caz interesant în justiția din Polonia. O instanță judecătorească din această țară a decis de curând că Facebook nu are voie să restrângă activitatea unei organizații neguvernamentale prin serviciile sale (mai precis, îi interzice să șteargă paginile de Facebook ale organizației). Decizia a fost dată în procesul SIN versus Facebook și este una în primă instanță, așadar este de așteptat ca gigantul netului să o conteste.

Utilizatorul Buturugă Anghel a comentat pe Facebook:

„…este o speta interesanta in care cenzura privatizata pe Facebook, Instangram este considerata ca nelegala, si, daca si deciziile ulterioare vor confirma prima instanta, FB va fi obligat sa reposteze si postarile anterior blocate.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button