O altă mamă-surogat moare în urma complicaţiilor

6285328_1444361013.1856

O mamă-surogat din statul american Idaho care purta gemeni pentru un cuplu spaniol a murit în urma unor complicaţii legate de sarcină, cu puţin timp înainte de a împlini 35 de ani şi de a da naştere copiilor. Aceştia au supravieţuit doar pentru scurt timp cu ajutorul aparatelor medicale. Femeia mai purtase o sarcină-surogat înainte.

Un blogger de la Huffington Post atrage atenţia că au mai existat cazuri în care astfel de femei au murit sau au rămas cu sechele pe viaţă. Ea deplânge lipsa de legislaţie în SUA în ceea ce priveşte mamele-surogat, o practică pe care unii o văd ca exploatare a femeii şi transformare a copilului în marfă, ca obiect al unei tranzacţii contractuale.

Statul american Idaho este vestit pentru legislaţia sa liberală în domeniul maternităţii-surogat şip entru costurile scăzute ale acestui tip de „servicii”.

Jennifer Lahl, de la Center for Bioethics and Culture Network, a declarat, citată de BioEdge.org: „Femei americane sunt plătite zilnic să se supună unor riscuri semnificative cu scopul de a produec copii pentru alţii. Aceste femei, care provin cel mai adesea din categorii sociale cu venituri modeste, sunt injectate cu doze puternice de hormoni şi alte medicamente care măresc şansa sarcinii de a ajunge la termen, fără ca guvernul să supravegheze în nicun fel aceste acţiuni. Femeile nu şi-au câştigat atâtea drepturi până acum doar pentru a ajunge să fie tratate ca animale de prăsilă”.

Afacererea cu mame-surogat a explodat în ultimii ani, după apariţia în SUA a „căsătoriilor” între persoane de acelaşi sex. Vedetele şi femeile cu dare de mână apelează şi ele la această practică din vanitate, pentru a-şi păstra forma corporală.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.