Novak Djokovic face filantropie: „Vreau să dau înapoi Serbiei ceea ce mi-a oferit. Am câștigat suficienți bani cât să hrănesc toată Serbia”

Foto: Novak Djokovic şi soţia sa, Jelena, la inaugurarea unuia din restaurantele sportivului

 

Agerpres, 13 octombrie 2017

Tenismanul sârb Novak Djokovic, fost numărul unu mondial şi actual număr 2, a anunţat că va deschide, în ţara sa natală, un restaurant care va oferi mâncare gratuită tuturor persoanelor fără adăpost sau nevoiaşe.

Vreau să dau înapoi Serbiei ceea ce mi-a oferit. Banii nu sunt o problemă pentru mine. Am câştigat suficienţi bani cât să hrănesc toată Serbia. Poporul sârb merită asta după tot sprijinul pe care mi l-a dat.

Djokovic a câştigat 92 milioane de euro pe parcursul carierei sale, fără a pune la socoteală aici şi veniturile sale din publicitate.

Jucătorul sârb, care a devenit recent tată pentru a doua oară, mai are încă două restaurante, deschise la Belgrad (2009) şi Monte Carlo (2016).

De ce mâncare gratuită? Pentru că alimentaţia este combustibilul căruia îi atribui întreaga mea reuşită. Dintre toate lucrurile pe care le-am experimentat în cursul vieţii mele sportive, o alimentaţie sănătoasă este ceea ce m-a schimbat cel mai mult.

Djokovic este nedespărţit de crucea de lemn pe care o poartă la gât şi nu ezită să se însemne de multe ori cu semnul crucii.

Evlavia arătată de tenismen nu a trecut neobservată la Belgrad. Astfel, în 2011, acesta a primit ordinul Sfântul Sava în primul grad, cea mai înaltă distincţie oferită de Patriarhul Serbiei unui mirean.

Născut la Belgrad, dar cu tatăl născut în Kosovo, Djokovici a ajutat frecvent pe sârbii rămaşi în vechea provincie sârbească, azi auto-proclamată republică albaneză.

Citeşte şi Fetiţa tenismanului Novak Djokovic a împlinit o lună. Ce binecuvântare e şansa de a fi părinte! Viaţa e divină!” Într-un mesaj de pe Facebook, sportivul îşi exprimă admiraţia pentru femei ca născătoare de viaţă


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

, , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns