libertate de conștiințăreligie

Noul ambasador SUA a discutat cu Patriarhul Daniel despre una din prioritățile mandatului său: combaterea traficului de persoane

În ziua de 19 decembrie 2019, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa, Domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, informează Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Noul ambasador a menționat ca o prioritate a mandatului său combaterea traficului de persoane, iar Părintele Patriarh Daniel a subliniat că acesta constituie o formă de sclavie modernă și de profundă degradare a persoanei umane ca „făptură a lui Dumnezeu”.

Adrian Zuckerman și-a exprimat speranța că se vor găsi soluții pentru a diminua fenomenul emigrației, a corupției și a abandonului școlar din țara noastră, iar Patriarhul Daniel a enumerat proiectele filantropice prin care Biserica se implică în remedierea acestor probleme sociale.

În timpul întrevederii, a fost subliniată și importanţa majoră a  cultivării valorilor naționale și a libertății de exprimare religioasă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: Agenția de Știri Basilica a Patriarhiei Române


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button