familieMarxism cultural

Nicușor Dan: „Nu cred că sunt mulți hotărâți ca USR să se ducă în zona de progresism care se ocupă de drepturile minorităților sexule. Dacă se duce aici, USR își îngustează baza electorală”

Nicușor Dan va candida din nou pentru funcția de președinte al USR numai dacă partidul va decide să nu se poziționeze la referendumul pe tema familiei. Redăm mai jos, cu sublinierile redacției, extrase dintr-un interviu recent acordat ziarul Adevărul.

Este un referendum la care oamenii [nu – n. red.] sunt chemați să răspundă la întrebarea dacă sunt pro sau contra Coaliției pentru Familie sau dacă respectă pluralitatea de opinii din cadrul USR. Bineînțeles că prin faptul că eu mi-am anunțat reîntoarcerea dacă partidul nu se poziționează, îi poate influența pe unii. Ce e rău este să faci altceva decât ai promis în campanie, când am spus că pe acest subiect nu vom avea poziție. Am spus că vom avea respect și pentru oamenii care sunt pentru referendum, dar și pentru cei care sunt împotrivă. Dezbaterea este despre dacă faci sau nu ceea ce ai promis.

Pentru că pe această idee s-au înscris oameni în USR. Nu ai cum să activezi într-un partid care acționează într-un sens diferit de convingerile tale intime.  În plus, când oamenii ne-au votat, au făcut-o pentru ceea am promis. Eu am un unchi care a strâns peste 400 de semnături pentru noi. S-a dus prin vecini, iar el a semnat. Ce o să-i spun acum? Că ne-am sucit? Este o temă în societate care ar fi trebuit dezbătută mai târziu, nu acum. Ea trebuie oricum lăsată în spațiul societății, căci dacă o aduci în cel al politicului denaturezi discuția și aduci în prim-plan ideea de „cine apară mai bine familia tradițională.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

…s-ar numi oportunism politic. Să spui una în campanie, dar după să vrei să-i reprezinți pe cei nereprezentați. Mai mult, nu cred că sunt mulți hotărâți ca USR să se ducă în zona de progresism care se ocupă de drepturile minorităților sexule. Dacă se duce aici, USR își îngustează baza electorală și-și taie șansele de a mai avea primari în cam toate orașele.

Pe moment, [nu – n. red.] știu ce vrea partidul pe subiectul legat de referendumul pentru familie, unde situația este puțin confuză. Una este referendumul pe tema familiei, unde avem un articol de lege pe care vrem să-l ridicăm de la nivelul de Cod Civil la articol de Constituție, și alta este Coaliția pentru Familie, unde avem tot felul de teme și tot felul de organizații.

Nu se restrâng niște drepturi ridicându-se acest articol din Codul Civil în Constituție. Pe acest subiect s-a pronunțat direct CEDO și a spus că un stat încalcă drepturi dacă nu recunoaște un contract civil pentru cupluri de același sex, dar un stat nu încalcă drepturile omului dacă nu recunoaște căsătoria cuplurilor de același sex. CEDO susține că noțiunea de căsătorie este adânc înrădăcinată în societate. Noi avem un paralelism între drepturile pe care ți le dă căsătoria și drepturile pe care ți le dă parteneriatul civil, diferența dintre ele fiind una simbolică, căsătoria fiind asociată cu maternitatea.

 


DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button