Nevoie de ajutor: La Valea Screzii a ars ceea ce ar fi trebuit să fie dispensar medical şi cabinet stomatologic pentru 400 de mame şi copii adăpostiţi de părintele Nicolae Tănase

RepublikaNews,13 martie 2017

În clădirea care a ars sâmbătă seară la Valea Screzii, părintele Tănase voia să facă dispensar medical şi cabinet stomatologic pentru comunitate. Din păcate a ars tot mobilierul şi au rămas doar zidurile de beton. Miros de lemn ars, bucăţi carbonizate care atestă că acolo omul şi-a pus amprenta şi că a vrut să sfinţească locul. În stilul caracteristic, părintele este resemnat. Poate fi un avertisment de la Dumnezeu, dar tot Dumnezeu şi oamenii prin care El lucrează, o să ajute ca situaţia să se redreseze.

ISU Prahova a stabilit că focul a pornit cel mai probabil de la o ţigară aprinsă, pentru că nu exista instalaţie de electricitate racordată. Deocamdată, însă, „mâna criminală” nu a fost găsită, iar poliţia a deschis o anchetă. Este a treia oară când focul încearcă să-i zădărnicească părintelui Tănase planurile pentru oameni. De fiecare dată, ca un  făcut, se întâmplă în post. Al Paştelui sau al Crăciunului.

Părintele rămâne de fiecare dată de nezdruncinat. Ne asigură că peste 3 săptămâni va fi gata acoperişul şi că a vorbit deja cu nişte prieteni din Germani ai Asociaţiei Pro Vita pentru două autospeciale cu apă. În zonă ar fi necesar şi un bazin cu apă, cel mai apropiat fiind la câţiva kilometri. Pentru toate există însă resurse, dacă voia lui Dumnezeu este asta. Peste 400 de persoane, copii şi mame singure, dar şi bătrâni care nu mai au pe nimeni sunt găzduiţi de părintele Tănase.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.