avort

Neștiința omoară nenăscuți. Este comunismul o glumă?

De Kristen Hatten
11 Martie 2013 (LiveActionNews.org)
Am scris în ultima vreme câte ceva despre China, de la „turismul de naștere” până la recenzia despre documentarul It’s a Girl și cum se desfășoară în China activitatea Women’s Rights Without Frontiers (Drepturile femeilor fără frontiere) pentru salvarea bebelușilor de sex feminin.
China este o țară comunistă. Cei bogați trăiesc extravagant iar cei săraci – ca în Epoca de Piatră. Multe aspecte ale vieții în China sunt strict controlate, cel mai faimos fiind reproducerea. Hotărârea de a controla creșterea populației a avut ca rezultat avortul și sterilizarea forțată, avortul selectiv și infanticidul care în mod obișnuit vizează fetițele.
Oroarea este dificil de imaginat pentru noi, dar este o realitate de zi cu zi pentru peste un miliard de oameni.
Cum așa? Cum poate exista în 2013 un asemenea stat desprins dintr-un coșmar orwellian, când noi ne mândrim în fiecare zi pentru faptul că avansăm și devenim din ce în ce mai luminați?
Răspunsul este simplu: Comunismul.
În ziua de azi, comunismul este văzut mai mult ca o glumă decât ca o amenințare. 
Ce știi despre comunism? 
Poate ai un unchi care scrie mereu pe Facebook că Obama este comunist și poate că-și scrie tot discursul cu majuscule făcând de rușine familia.
Sau poate că ai fost învățat în școală că „Red Scare [1]” (Frica roșie) de la mijlocul secolului al XX-lea a fost o perioadă rușinoasă din istoria națiunii noastre.
În facultate, un profesor înțelept, cu barbă, se poate să-ți fi explicat cum comunismul a primit o reputație proastă. Poate chiar te-a îndemnat să citești niște pasaje atent selecționate din Marx și ai gândit „Asta nu sună deloc rău! Pare chiar corect și rezonabil!
Adevărul, din păcate, sună ca ceva ciudat, scris de un teoretician al conspirației. Adevărul este că comunismul chiar s-a infiltrat în sistemul de guvernare și în instituțiile de educație superioară. Mulți oameni ai divertismentului au fost cu adevărat spioni și simpatizanți comuniști. Amploarea influenței ideilor comuniste este vastă și complexă.
Proiectul Venona [2], lansat în 1995, a dezvăluit comunicatele detaliate dintre Moscova și spionii lor în guvernul nostru. Dar probabil că nu ai auzit niciodată de proiectul Venona.
În mod sigur ai fost influențat de comunism fără să-ți dai seama, în special pentru că comuniștii au avut grijă de asta.
Câți oameni au fost uciși în Holocaust? Care a fost numele doctorului nazist malefic de la Auschwitz? Numește două lagăre de concentrare.
Probabil că poți să răspunzi la toate cele trei întrebări fără efort. Încearcă să dai un răspuns și la acestea:
Câți oameni au fost uciși în timpul Marii Terori [3] ? Care a fost fondatorul și primul conducător al Armatei Roșii? Câte lagăre Gulag au fost aproximativ în URSS?
Bănuiala mea este că nu poți răspunde la mai mult de una din aceste întrebări. (Iată răspunsurile: între 13 și 20 de milioanede oameni au fost uciși; Leon Trotzky; aproape 30 000 de lagăre în URSS)
În liceu, am avut ca temă de citit un roman despre Gulagul rusesc: O zi din viața lui Ivan Denisovici de Aleksandr Soljenițîn. Dincolo de asta, nu-mi amintesc să fi învățat prea multe despre oroarea care a fost Rusia Sovietică.
Am văzut numeroase documentare despre Hitler, Al Treilea Reich și lagărele de concentrare. Am fost inundată cu literatură despre Holocaust și cât de malefic a fost, de la Jurnalul Annei Frank, Noaptea lui Elie Wiesel, până la Pe aici pentru gazare, doamnelor și domnilor, de Tadeusz Borovski. Trebuia să fiu învățată despre acestea și mă bucur că am fost.
Am fost o studentă conștiincioasă. Vroiam să învăț. Dar la vârsta de 30 de ani, dupa 13 ani de școală plus încă doi de universitate publică nu știam aproape nimic despre ororile din URSS și nu numai – ale comunismului. Tot ce „știam” era că noi am fost băieții răi din Vietnam. Nu știam cum/când a căzut China sub comunism, ce s-a întâmplat în Venezuela, Chile sau Cuba. Nu știam ce era GRU sau cine era Whittaker Chambers și Alger Hiss sau despre relația dintre Germania nazistă și Uniunea Sovietică.
Puteam să-ți spun numele soției lui Hitler și tipul de gaz utilizat la „dușuri” dar nu știam cine a fost Vladimir Lenin.
Apoi am cunoscut un om care acum este soțul meu – o enciclopedie a istoriei mondiale și militare, cel mai citit om pe care l-am cunoscut.
De la el am aflat istoria terifiantă a Uniunii Sovietice și am învățat cum ideile care au dus la zeci de milioane de decese au ajuns să se infiltreze în propria noastră cultură. Cu cât învățam mai mult, cu atât înțelegeam de ce nu aflasem despre toate acestea înainte.
Cartea Neagră a Comunismului, scrisă de un grup distins de istorici europeni a contabilizat cu mare grijă numărul victimelor și a ajuns la o sumă covârșitoare: între 85 și 100 de milioane de oameni au fost uciși de regimurile comuniste ale secolului al XX-lea.
Astăzi, fostul ziar oficial al Partidului Comunist Sovietic, Pravda, îndeamnă americanii să se abată de la drumul lor, să respingă politicile socialiste care au început să fie adoptate. Ne avertizează, pentru că au aflat pe propria piele ce este comunismul, cum influențează cultura și pe noi, așa cum a făcut-o deja în tot acest timp.
 
Până la urmă, ce au de a face toate acestea cu avortul? Absolut totul. China deține atât un guvern comunist, cât și 7,9 milioane de avorturi anual – mai mult decât orice țară. Europa de Est, din care o mare parte reține influențe comuniste puternice în sistemul de guvernare și cultură, are cea mai mare rată a avorturilor din lume. În filosofia comunistă colectivistă și atee, libertățile individului sunt depășite de „bunul comun” și viața umană devine un bun de aruncat și de care te poți lipsi.
Acolo unde nu este credință în Dumnezeu, omul își asumă rolul de a crea paradisul pe pământ. Acest lucru se numește utopie. Și dacă ajungi să crezi că sufletul nu este veșnic, devine acceptabil să ucizi niște oameni pentru a face viața mai bună pentru alții. Acesta este viziunea globală răscolitoare care a condus umanitatea către atrocități ca teroarea înfometării, lagăre de moarte și avort forțat.
Este periculos să ni se pară de râs a vedea comunismul ca o amenințare. Ca fapt divers, în curand va avea loc premiera unui nou serial TV „Americanii”, în care spionii comuniști din SUA sunt eroii seriei.
Ororile comunismului nu s-au finalizat, iar oamenii din China – în special cei nenăscuți – continuă să fie victimizați, adăugându-se unui număr care va depăși cele aproximativ 65 de milioane ucise sub Mao Tsetung.
Este timpul să recunoaștem că am fost păcăliți să percepem comunismul ca pe o curiozitate prostească, antichizată și inofensivă. Adevărul este că el chiar e o amenințare serioasă pentru viață și libertate, distrugându-le pe ambele oriunde se instalează.
Pentru o cale ușoară și necostisitoare de a ajuta femeile și nenăscuții din China, alătură-te Campaniei Save a Girl a Women’s Rights Without Frontiers.
Pentru mai multe despre istoria și consecințele comunismului, vezi Bloodlands: EuropeBetween Hitler and Stalin de Timothy Snyder; Koba the Dread: Laughter and theTwenty Million de Martin Amis; The Harvest of Sorrow: Soviet Collectivizationand the Terror-Famine de Robert Conquest; Blacklisted by History: The UntoldStory of Senator Joe McCarthy and His Fight Against America’s Enemies de M. Stanton Evans; și mai ales Witnessde Whittaker Chambers.
[1]  Frica Roșie (sau Red Scare) desemnează două perioade de dezvoltare puternică a anticomunismului în Statele Unite ale Americii. Prima perioadă debutează odată cu Revoluția din Octombrie din 1917 și se termină în 1920. A doua, mccarthysmul, se deruleză în anii ’50, în contextul Războiului Rece. Aceste perioade sunt caracterizate de criminalizarea opiniilor politice comuniste sau anarhiste, cum și de frica generalizată de o posibilă infiltrație comunistă în sistemul de guvernare american. (http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Scare)
[2]  Proiectul Venona a fost o îndelungată colaborare secretă dintre agențiile de inteligență ale Statelor Unite și Marii Britanii, implicând criptoanaliza mesajelor trimise de agențiile de inteligență ale Uniunii Sovietice, marea majoritate a lor datând din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. S-au folosit cel puțin 13 nume de cod de către aceste agenții de inteligență americane și britanice, inclusiv Agenția Națională de Securitate (NSA). « Venona », un termen fără vreun sens cunoscut, a fost ultimul folosit. În 1995, materialele proiectului au fost făcute publice de către guvernul american. Analiza sprijinea cazuri criminale de spionaj. (http://en.wikipedia.org/wiki/Venona_project)
[3]  Marea Teroare sau Marea Epurare a fost o serie de măsuri represive din Uniunea Sovietică la sfârșitul anilor ’30. A implicat o epurare la scară largă a Partidului Comunist și a membrilor guvernării, represiunea țăranilor, conducerea Armatei Roșii și a altor personae neafiliate într-o atmosferă de supraveghere intensă și suspiciune de sabotaj. Proporțional, majoritatea victimelor Marii Epurări a fost a vechilor bolșevici. (http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Purge)
Traducere de Cristina Niculae


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button