valorile familiei

IPS Pimen: „Nașterea de copii este o bucurie!”

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a slujit sâmbătă, 8 septembrie 2012, de sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, la Mănăstirea Cămârzani din județul Suceava.

Cu acest prilej, ierarhul a vorbit despre importanța nașterii de copii.

„Nașterea de copii este o bucurie, pentru că este o împlinire a poruncii lui Dumnezeu. Nașterea este rodul dragostei dintre soț și soție, cu binecuvântarea Bisericii în Sfânta Taină a cununiei. Copiii născuți înseamnă o legătură sufletească în plus între soț și soție, dar și în obștea în care familia trăiește. Astăzi, o parte din lume se îngrijorează la gândul nașterii de copii, pentru că nu sunt posibilități materiale pentru creșterea și îngrijirea lor. Nimic mai greșit decât această gândire!”, a spus ierarhul.

„Dumnezeu poartă de grijă pentru hrana trupească a lumii întregi. Dumnezeu dă rodnicie pământului și Dumnezeu dă toate posibilitățile materiale existente în această lume. Lumea de astăzi greșește, încrezându-se prea mult în belșug și părăsind nădejdea strămoșilor noștri în puținul care, bine chivernisit, prisosea întotdeauna”, a adăugat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mănăstirea Cămârzani este o mănăstire de maici, situată în partea de sud a județului Suceava, în localitatea Valea Moldovei, la 7 km de Fălticeni.

Foto: Andreea Ardeleanu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button