familie

Mitropolia Moldovei și Bucovinei susține nașterea naturală în Maternitatea „Elena Doamna” din Iași

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a finanțat recent achiziționarea buteliilor cu protoxid de azot. Entonox, cunoscut și sub denumirea de gaz ilariant, dispune de un rol analgezic puternic, putând fi folosit în deplină siguranță de mamele care nasc.

Maternitatea ieșeană a fost prima unitate sanitară de stat care a introdus acest produs medical, în 2014, însă nașterea sub efectul protoxidului de azot a fost întreruptă din lipsa fondurilor.

„Doresc să mulţumesc Înaltpresfinţitului Teofan în mod special din partea pacientelor pentru că această sponsorizare a fost făcută la dorinţa expresă a dumnealui. Vom continua să achiziţionăm şi pe viitor”, a precizat dr. Gabriel Martinescu, managerul Maternităţii „Elena Doamna”, potrivit Ziarul de Iași.

Pacienta îşi administrează singură doza necesară atunci când simte dureri, gazul fiind într-o butelie cu un furtun prin care femeia inspiră. Efectul este unul pe termen scurt şi nu afectează capacitatea pacientei de a se mişca.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Arhiepiscopia Iașilor este una dintre cele mai active în ceea ce privește activitățile pentru viață. Prin Departamentul Pro VitaSectorul de Misiune al Eparhiei se concentrează pe informarea și consilierea tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii.

Sursă: basilica.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button