familie

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni: Anul trecut, pentru prima dată, s-au născut mai mulți copii în diaspora decât în țară

baby-165067_640

News.ro, 2 mai 2017

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a declarat, marți, 2 mai 2017, cu ocazia Zilei Tineretului, la o dezbatere privind problemele elevilor și studenților, că anul trecut pentru prima dată s-au născut mai mulți copii în diaspora decât în România, ceea ce ”ridică extrem de multe semne de întrebare”.

”Astăzi avem peste 4,4 milioane de cetățeni români în aceste comunități (din diaspora – n.r.) și anul trecut pentru prima dată, conform statisticilor Eurostat, s-au născut mai mulți copii în diaspora decât în România. Sunt niște cifre care ne ridică extrem de multe semne de întrebare în ceea ce privește modul în care tânăra generație își vede dreptul la mobilitate, dreptul la a studia în Europa, de a lucra și unde se regăsește în acest ciclu și România – țara de origine, care este echilibrul exact între dorința normală de perfecționare, de continuare a unei cariere atât în România cât și în celelalte state membre ale Uniunii Europene”, a declarat ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button