Ministrul Educaţiei: Nu va exista Educaţia sexuală ca materie obligatorie în şcoli

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-boy-girl-silhouette-card-image28562339

Foto: Dreamstime

 

După ce câteva zeci de asociaţii au cerut din nou ferm introducerea educaţiei sexuale ca materie obligatorie în şcoli, afirmând că directivele europene ale OMS reprezintă standardul de aur în domeniu, o altă parte a societăţii civile a ripostat, cerând, în numele părinţilor, ca adolescenţii şi copiii lor să nu fie transformaţi în fiinţe sexuale de la o vârstă fragedă.

De curând, într-o intervenţie pe postul tv Antena 3, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că nu poate exista o materie obligatorie „educație sexuală” în școlile româneşti, deoarece există deja, introdusă de anul trecut, materia opţională „educație pentru sănătate”, care abordează şi tema sexualităţii.

„Această disciplină a fost deja predată. Ea este deja o materie opţională, care anul trecut s-a studiat în peste o treime din şcolile românești. Educaţia pentru sănătate îşi are un rol bine definit în școală, dar nu poţi face absolut orice la şcoală, încărcând elevii cu o oră suplimentară obligatorie, din care să nu înţeleagă absolut nimic”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3, citat de ActiveNews.ro.

No comments yet.

Lasă un răspuns