educaţie sexuală

Ministrul Educației: Nu va exista Educația sexuală ca materie obligatorie în școli

După ce câteva zeci de asociații au cerut din nou ferm introducerea educației sexuale ca materie obligatorie în școli, afirmând că directivele europene ale OMS reprezintă standardul de aur în domeniu, o altă parte a societății civile a ripostat, cerând, în numele părinților, ca adolescenții și copiii lor să nu fie transformați în ființe sexuale de la o vârstă fragedă.

De curând, într-o intervenție pe postul tv Antena 3, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că nu poate exista o materie obligatorie „educație sexuală” în școlile românești, deoarece există deja, introdusă de anul trecut, materia opțională „educație pentru sănătate”, care abordează și tema sexualității.

„Această disciplină a fost deja predată. Ea este deja o materie opțională, care anul trecut s-a studiat în peste o treime din școlile românești. Educația pentru sănătate își are un rol bine definit în școală, dar nu poți face absolut orice la școală, încărcând elevii cu o oră suplimentară obligatorie, din care să nu înțeleagă absolut nimic”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3, citat de ActiveNews.ro.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button