Ministru lituanian: eutanasie în loc de îngrijiri paliative

1235465_243533872468117_1843049119_n

Rimante Salaseviciute, Ministrul Sănătăţii din Lituania, a afirmat de curând că eutanasia ar putea fi o opţiune pentru cei care „nu doresc să-şi chinuie familia cu spectacolul suferinţei lor”.

Oficialul a mai afirmat şi că sprijină eutanasia în cazul copiilor. Însă Biserica Catolică şi mulţi medici se opun acestei viziuni.

Dr. Andrius Narbekovas, care este şi preot, şi membru în comisia de bioetică a Ministerului Sănătăţii din Lituania, a declarat, citat de Bioedge.org: „Ministerul Sănătăţii ar trebui să protejeze sănătatea şi viaţa, nu să caute căi de a le ucide. Sigur că e profitabil şi economic. Dar o societate democratică trebuie să înţeleagă clar că trebuie să-şi îngrijească, nu să-şi ucidă bolnavii”.

Sursa: Bioedge.com
Foto: Facebook

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.