libertate de conștiință

Mii de oameni s-au adunat pentru a comemora Ziua de doliu național în semn de protest împotriva recent adoptatei legi privind avorturile în statul New York

Mii de oameni s-au adunat sâmbătă, 24 februarie, în Albany, în fața legislativului statului american New York, pentru a protesta împotriva așa-numitei „Legi a sănătății reproductive”, prin care avortul până în momentul nașterii și infanticidul au devenit legale în acest stat. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul Zilei de Doliu Național, decretată de activiștii pro-viață în semn de protest față de adoptarea legii, comemorată în 20 de orașe americane. Participanții la acțiune au fost încurajați ca în ziua de doliu să se îmbrace în negru, să evite cumpărăturile, să își închidă afacerile și să condamne păcatul avortului.

Principalul eveniment s-a desfășurat în Empire State Plaza Convention Center, unde toate cele 3.500 de locuri au fost epuizate, fiind ocupate de o mulțime îmbracată în negru. Au luat cuvântul mai mulți activiști pro-viață, printre care și Elizabeth Johnston, inițiatoare demersului declarării zilei de doliu național, cunoscută în mediul on line ca „Activist Mommy”. Simbol al protestului a fost semnul din imagine, creat de un activist pro-viață din New York. Proprietar de librărie, acesta și-a închis afacerea în semn de protest în ziua adoptării legii și a lipit pe geamurile magazinului semnul împreună cu motivarea închiderii.

Sursă: liveaction

Ai un comentariu despre acest articol? Adaugă-l

mai jos în caseta „Lasă un răspuns”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button