valorile familiei

Mihai Gheorghiu, Coaliția pentru Familie: Până acum s-au strâns un număr IMPRESIONANT de semnături pentru modificarea Constituției, în sprijinul familiei. E un semn al RENAȘTERII naționale

Articol preluat de pe ActiveMews:
În contextul în care în ultimele zile au apărut diferite afirmații legate de campania cetățenească de revizuire a Constituției, în sensul protejării familiei, ActiveNews a luat legătura cu un reprezentant al inițiatorilor.
Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de Inițiativă,  ne-a oferit câteva lămuriri asupra informațiilor care s-au vehiculat în  mass-media în ultima vreme.
„În primul rând, vreau să reiterez faptul că inițiativa pentru revizuirea Constituției aparține Coaliției pentru Familie, un grup informal care reunește zeci de ONG-uri din toată țara. Coaliția pentru Familie este activă de câțiva ani în dezbaterile societății civile din țara noastră, fiind prezentă cu un punct de vedere și la consultările constituționale din Parlament, de acum doi ani.
În ceea ce privește campania în sine, menționez că semnăturile sunt strânse cu ajutorul a peste 70.000 de voluntari de toate confesiunile: ortodocși, catolici, greco-catolici, baptiști, penticostali, creștini după evanghelie, adventiști și reformați. Deci nu este inițiativa unei singure instituții sau a unei singure  persoane, așa cum s-a afirmat. Este perfect adevărat că ne bucurăm de sprijinul bisericilor și confesiunilor ai căror membri fac parte din Comitet și din corpul voluntarilor care strâng semnături în aproape două treimi din județele țării la momentul actual.
Această campanie pentru revizuirea Constituției este un eveniment fără precedent în istoria societății civile  românești  și a democrației din țara noastră. Pot spune că este semnul unei renașteri spirituale a societății, a voinței de a afirma importanța principiilor și valorilor creștine în societate. Această imensă solidaritate creștină va fi un punct de reper pentru viitorul societății și națiunii noastre.
Pentru că am văzut că s-au vehiculat diferite cifre în mass-media, vă pot spune că până în acest moment s-au strâns un număr impresionant de semnături. Vom continua să strângem cât  mai multe semnături cu putință pentru a demonstra voința noastră de a apăra și afirma fundamentele creștine ale civilizației romanești și europene. De altfel, anul acesta se va derula și o inițiativă cetățeneasca europeană pentru definirea căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie, inițiativă care se va bucura, suntem siguri, de succes.
În curând vom oferi  mai multe informații, în cadrul unei conferințe de presă,  pentru cei care doresc  să ni se alăture”, a declarat pentru ActiveNews, Mihai Gheorghiu.
La finalul lunii noiembrie, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se propune  modificarea  actualului art. 48, alin. 1, al legii supreme a statului cu formularea următoare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Campania este susținută de Coaliția pentru Familie, o structură civică formată din zeci de asociații ce promovează valorile familiei.
Pentru a putea fi depus în Parlamentul României, proiectul de lege are nevoie de susținerea a 500.000 de cetățeni, ale căror semnături au  început deja să fie strânse. Pentru a afla cine sunt inițiatorii proiectului și pentru a semna în sprijinul acestei măsuri, faceți click aici.
Recent, Slovenia a decis, prin referendum, respingerea căsătoriilor între persoane de același sex, după ce Parlamentul adoptase o lege în acest sens. Un număr de 13  state europene nu permit căsătoria între persoane de același sex.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button