avortcriza de sarcinăsarcină

Mesaj către o tânără în criză de sarcină: „Ești singura care trăiește cu acțiunile tale și urmările lor. Iar unele urmări sunt dulci, pufoase, teribil de iubitoare”

Pe grupurile de socializare apar adesea mesaje disperate ale femeilor părăsite și/sau presate să acționeze împotriva propriei conștiințe în cea mai vulnerabilă situație din viața lor: când află că sunt însărcinate. Ca răspuns, apar mesaje prin care fiecare încearcă să-i ofere unei astfel de femei cel mai bun sfat sau chiar sprijin concret.

Redăm mai jos un astfel de mesaj real, preluat de pe un grup online într-o situație de acest fel. Mesajul se adresează însă oricărei mame în criză de sarcină. Este un mesaj de speranță și de oferire de ajutor.


Dacă ești însărcinată și ai nevoie de sprijin sau consiliere, sau dacă vrei să sprijini o mamă în criză de sarcină, scrie la centrulalexandra@gmail.com.


„Dragă Andreea,

Aș vrea să pot spune că știu exact prin ce treci. Toată angoasa, toată singurătatea, toată vina, toată durerea, toată trădarea, grija, emoția, toate cele prin care treci. Pe care le-am văzut de atâtea nenumărate ori, care au covârșit atâtea fete, atâtea femei lăsate descoperite în aproape singurul moment din viață în care singurul răspuns cu adevărat potrivit este „te iubesc”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Te iubesc, draga mea;”, „te iubesc, copilul meu!”, „Te iubesc prietena mea și sunt alături de tine!”

Știi… ele toate vor veni mai târziu, însă nefiind acum, când sufletul tău are cea mai mare nevoie de ele…

„Parcă sunt hăituită”, mi-a zis o fată o dată. „Și fericirea, liniștea tuturor depind de mine”.

Cât de greu trebuie să-ți fie acum!

Stând de mână cu atâtea fete și femei care au trecut prin ce treci tu zilele acestea, aș vrea să îți dau o soluție magică, una care să facă lucrurile „ca înainte”. Însă nimic nu va mai fi că înainte. Nimic. Indiferent ce ai face. Pe termen scurt ai zice că un „chiuretaj” îi potolește pe toți: nu tu gura lumii, nu tu explicații, nu tu șantaje emoționale…

Pe toți în afară de tine. Nevoia ta neîmplinită, durerea ta, întrebările tale, toate acestea vor rămâne ca un ecou permanent, mai tare sau mai surd. Căci neînsărcinată nu ai să fii niciodată.

Pe termen lung însă, cel mai bine e să ai grijă de inima ta. Șocurile trec. Prietenii se cern, părinții cei mai vehemenți sunt cei care de cele mai multe ori ajung să nu mai lase nepoții din brațe (și dacă nu ai fost fugărită cu toporul – de exemplu- din dragoste pentru viitorul tău, să știi că se poate și așa). În cele din urmă ești singura persoană care trăiește cu acțiunile tale și cu urmările lor. Iar unele urmări sunt dulci, pufoase, teribil de iubitoare. Îți pun cearcăne pe față și căldură în suflet, te fac să-ți fie dor de dus, însă nu le-ai mai lăsa din brațe…

Aș vrea să îți pot spune că știu prin ce treci acum. Îți pot spune doar că suntem mulți, mulți, mulți oameni care suntem cu gândul la tine, care vrem să îți fim alături, pe care te poți baza și pentru situații de criză și pentru îmbrățișări și pentru orice ai nevoi.”

Trimite-ne mărturia ta despre avort sau criza de sarcină la 101marturii@gmail.com. Va fi publicată, sub protecția confidențialității, la femeifericite.com sau avorturiregretate.ro.

Mesaj către o tânără în criză de sarcină: „Ai două inimi care bat în trupul tău! Fii puternică!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button