religie

#merglacatedrală: Emanuel Buta, cu gândul că ceea ce se face acum va rămâne peste timp

Pe 25 noiembrie se sfințește Catedrala Națională. Este cel mai important eveniment din istoria recentă a românilor. Ideea construirii Catedralei a apărut după Războiul de Independență și a fost susținută de Eminescu, Slavici și de alți intelectuali ai vremii. La 100 de ani de la Marea Unire, românii au șansa să-și recapete unitatea spirituală prin credință. Vom publica o serie de citate de la oamenii care au înțeles valoarea și unicitatea acestui moment istoric.

Emanuel Buta:

Mâine voi merge spre București pentru a participa duminică la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Merg cu mândrie în suflet, acum în an Centenar. Merg cu gândul că ceea ce se face acum va rămâne peste timp. Merg cu gândul la cei care au făurit Marea Unire acum 100 de ani. Merg cu gândul că Biserica a adus anul acesta cel mai frumos dar pentru poporul român.

Unora le place să fie „anti” orice. Altora, în schimb, le place să facă ceva care rămâne, să lupte pentru valori, pentru credință, pentru țară. Prefer să fiu alături de cei care fac ceva concret și, în același timp, au privirea mereu spre cer.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ne vedem duminică la București!

Dacă mergeți la sfințire sau vă bucurați că are loc sfințirea, scrieți și voi de ce!

Sursă: Facebook

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button