Medicii pensionari, singurii care au rămas alături de Maternitatea din Slobozia au salvat de curând un bebe prematur cu puține șanse de supraviețuire

646x404

Un bebeluş născut prematur, cu trei luni mai devreme, a fost salvat de doi medici de la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. Deşi există cinci posturi de specialişti libere, secţia funcţionează cu doi doctori pensionari.

Copilul avea la naştere 680 de grame și medicii s-au străduit să îl țină în viață timp de două luni, după ce maternitățile bucureștene îi refuzaseră transferul la una din ele. Dr. Gabriela Dumitru (66 ani), care a coordonat echipa salvatoare, a declarat pentru adevarul.ro:

Deşi condiţiile de care dispunem nu sunt cele mai performante aşa cum sunt la Bucureşti, am făcut toate eforturile pentru a-l salva. Ne-am mobilizat cu toţii şi am reuşit. Este un miracol faptul că nu l-am pierdut. Copilul acesta este un luptător, pentru că a vrut să trăiască.

Copilul se simte bine şi a luat în greutate.

Secția de maternitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia se confruntă cu cea mai mare criză de specialişti. Celălalt medic specialist se numeşte Gheorghe Hoinaru, are 72 de ani şi s-a pensionat în urmă cu şapte ani.

„Eu şi colegul meu venim la muncă pentru ca secţia să nu se închidă. Totuşi sperăm că poate tinerii absolvenţi de medicină îşi vor manifesta interesul să vină să ocupe posturile rămase libere” a mai spus medicul Gabriela Dumitru.

Citeste articolul integral la: adev.ro/of90uj

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.