avort

Medicamentul pentru avort chimic care are ca substanță activă misoprostolul este retras de pe piața franceză

CulturaVieții.ro, 11 noiembrie 2017 – De la 1 martie 2017, compania Pfizer va retrage de pe piața franceză un  medicament care provoacă avortul. Vândut sub numele Cytotec în Franța, acesta are ca substanță activă misoprostolul.

Aparține unui grup de medicamente numite prostaglandine, care induc contracțiile colului uterin și, apoi, avortul, prin expulzarea forțată a copilului în dezvoltare din uterul matern. Utilizarea misoprostolului se face în afara indicațiilor originare (offlabel). Inițial dezvoltat și înregistrat pentru a trata ulcerele, medicamentul este promovat în întreaga lume pentru provocarea avortului chimic.

94% din prescripțiile Cytotec din Franța sunt în afara indicațiilor originare (offlabel). Revista medicală The Lancet arată că acțiunea „urmează unei serii de rapoarte privind efectele secundare grave din utilizarea offlabel (în afara indicațiilor originare) a medicamentului pentru a induce nașterea și avorturile medicale”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Producătorul „nu a explicat de ce scoate medicamentul de pe piața din Franța sau dacă intenționează să facă același lucru în alte țări”. Misoprostolul se vinde în 79 de țări.

Organizația Women on Waves, un ONG ce oferă de peste graniță servicii de avort femeilor din țările în care avortul este ilegal, recunoaște că misoprostol poate provoca pierderi masive de sânge și recomandă „să fie utilizat numai când este posibil transportul în câteva ore la spital”.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button