Medic american: „Nu sunt decât două feluri de medici care nu au perforat vreodată un uter: cei care mint şi cei care nu fac avorturi”

Abortion-Procedures-DE-Levatino-forceps-NAF-672x372

LiveActionNews.com, 31 martie 2017

În 2002, Margaret A. Woodbury, reporter la publicaţia Salon, a scris un articol în care descria o procedură de avort la care asistase:

Odată decizia luată [de a se face un avort cu dilatare şi eliminare – se practică în SUA şi Marea Britanie, unde avortul este legal până în trimestrul 2 şi chiar 3 al sarcinii], rezidentul a introdus în uterul femeii un instrument cu mâner lung — se numeşte forceps Bierer — şi a început ceea ce medicul a numit smulgerea „în orb” (…)

Residentul introducea iar şi iar instrumentul în pântecele femeii şi îndepărta câte un picior, apoi un braţ, apoi ficatul, apoi placenta, moment în care medicul a bombănit, deoarece aceasta poate face mai dificilă extragerea capului fătului. Ultimul pas pe care l-am văzut a fost zdrobirea craniului şi îndepărtarea materiei cenuşii din interiorul lui.

După ce procedura s-a încheiat, medicul i-a arătat ziaristei cât de puternic este forcepsul pe care îl folosea:

În biroul său, medicul mi-a demonstrat cât de puternică este priza forcepsului Bierer. A apucat cu el halatul chirurgical pe care îl ţineam pe braţ. „Trage!”, mi-a spus. Am tras. „Trage cât poţi de tare!”, mi-a strigat el. am tras cât am putut de tare. Singurul mod în care am putut scăpa de forceps a fost să rup halatul; am tresărit în sinea mea, dându-mi seama că, în sala de operaţii, în loc de pânza halatului putea fi peretele uterului, care putea fi perforat printr-o simplă apucare greşită cu acest instrument.

„De aceea urăsc să folosesc prea mult forcepsul”, a comentat doctorul. „Se pot produce rupturi”. Trecându-şi mâna peste frunte, doctorul adăugă, privindu-mă drept în ochi: „Nu sunt decât două feluri de medici care nu au perforat vreodată un uter: cei care mint şi cei care nu fac avorturi”.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.