Medic american concediat pentru că a susţinut că practicile homosexuale prezintă riscuri pentru sănătate

IMG_5590_810_500_55_s_c1

 de Pete Baklinski, LifeSiteNews.com

În martie 2015, Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC), un spital universitar (al Şcolii de Medicină a Universităţii Harvard) din Boston, în statul american Massachusetts, i-a desfăcut contractul de muncă urologului Paul Church, un medic în vârstă de 65 de ani. Spitalul în cauză este printre cele mai bine cotate din SUA.

Necazurile medicului în cauză au început cu 11 ani în urmă, când instituţia în cauză a decis să organizeze o ceremonie anuală de premiere pentru „Realizări pe linie LGBT” şi să îndemne personalul medical să se alăture evenimentului Gay Pride, parada homosexualilor, care se organizează anual pe străzile Bostonului, ca şi în alte oraşe din lume.

bi-parade_0492_560_560_363_55

La data respectivă, dr. Paul Church a postat pe sistemul intern de comunicare electronică al spitalului avertismentul că instituţia lor spitalicească nu poate să se implice în evenimente de promovare a culturii şi stilului de viaţă homosexuale, deoarece există dovezi ştiinţifice irefutabile conform cărora practicile homosexuale sunt de înalt risc, implică o incidenţă crescută a infecţiilor cu transmitere sexuală, inclusiv HIV/SIDA, a infecţiilor intestinale, a problemelor psihologice şi o durată de viaţă scăzută. Mesajul său califica drept „inadecvată” decizia spitalului de a „susţine, afirma şi încuraja comportamentele celebrate la Gay Pride Week”, considerând că acest lucru periclitează credibilitatea spitalului şi „dezonorează o mare parte din comunitatea acestuia, care continuă să fie convinsă că homosexualitatea este nefirească şi imorală”.

În 2011, insistenţa sa de a mărturisi pe această linie i-a adus atunci medicului şi o investigaţie internă, deoarece a primit acuzaţii de „hărţuire”. Spunându-i-se că a depăşit limita, i s-a cerut să demisioneze, dar a refuzat atunci, afirmând în faţa comisiei de anchetă: „Am avut mulţi pacienţi gay, lesbiene sau transsexuali. Interacţiunea mea cu aceştia a fost nepărtinitoare, plină de compasiune şi profesionistă. Această anchetă nu are legătură nici cu faptul că sunteţi sau nu de acord cu viziunea mea despre lume. Ea este despre libertatea fundamentală de expresie şi de a nu fi de acord cu ideologiile, este despre o decizie ilogică, neadecvată a unei instituţii medicale, în dezacord cu misiunea noastră mai înaltă, care este de a promova comportamente şi stiluri de viaţă sănătoase”.

Deşi a cerut să fie scos de pe lista de mailing referitoare la activităţile LGBT ale spitalului, această corespondenţă s-a intensificat în frecvenţă, ceea ce l-a determinat pe medic să răspundă la ultimul astfel de mesaj cu două referinţe biblice: Levitic 18,22 şi Romani I, 26-28.

Aceasta i-a adus şi concedierea, pe 30 martie 2015. Medicul se apără, arătând că statisticile oficiale ale CDC spun clar că incidenţa HIV/SIDA mai mare este dată de creşterea explozivă a cazurilor în rândul bărbaţilor care fac sex cu bărbaţi, iar practicile homosexuale nu sunt ferite de riscuri şi că implică întotdeauna consecinţe medicale importante.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.