prostitutietrafic de persoane

Mărturia unei tinere traficate de iubit prin metoda LOVERBOY: „Prostituţia nu-i altceva decât un act de violenţă care lezează demnitatea umană”

Sandra Norak, din Germania (numele a fost schimbat pentru protejarea identității – n.n.), acum în vârstă de 29 de ani, a lucrat ca prostituată timp de şase ani.

În 2008, când era la liceu, a cunoscut un bărbat prin internet care i-a promis marea iubire. Ea avea probleme grave acasă, așa că a abandonat şcoala şi s-a mutat în apartamentul bărbatului.

Acesta a împins-o, apoi, spre prostituţie. Sandra Norak (al cărei nume a fost schimbat de redacţie) a fost victima aşa-numitei „metode LOVERBOY”, când femeia e obligată să se prostitueze de propriul partener, care pretinde că o iubeşte. 

Bărbatul a adus-o într-un aşa-numit „bordel cu flat rate”, unde clientul plăteşte o sumă fixă la intrare pentru un număr nelimitat de prostituate şi servicii sexuale. Tânăra îşi aminteşte că avea între 400-500 de „clienţi” în doar patru săptămâni.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„La un moment dat, ai impresia că nu mai eşti o fiinţă umană care are sentimente, e comparabil cu distrugerea propriei identităţi”

(Sandra Norak, pentru DW.ro)

De când a reuşit să scape din acest mediu, Sandra Norak luptă împotriva prostituţiei.

„Trebuie să acceptăm că prostituţia nu-i altceva decât un act de violenţă, ea lezează demnitatea umană”

(Sandra Norak, pentru DW.ro)

Sandra Norak a participat la Congresul mondial împotriva exploatării sexuale a femeilor şi fetelor organizat la Mainz în aprilie 2019 sub egida organizaţiei CAP. Participanţii au redactat o declaraţie comună în care solicită ca Germania să introducă modelul nordic, adoptat recent şi de Franţa şi Irlanda. De aproape 20 de ani, legislaţia Suediei interzice cumpărarea serviciilor sexuale. Este vorba despre penalizarea clientului, nu a prostituatei.

Din 2002, prostituția este însă legală în Germania. Între 80 şi 90 la sută dintre prostituate vin din străinătate, multe lucrează în condiţii inumane şi sunt victime ale traficului de persoane.

„De 34 de ani mă ocup de femei exploatate în acest fel (sexual – n.n.). Astăzi pot să spun: nicio singură femeie nu face aşa ceva din dorinţa proprie.”

(Lea Ackermann, fondatoarea asociaţiei „Solidarity With Women in Distress” – SOLWODI, citată de DW.ro)

„Prostituţia le afectează pe femei. Pentru nici una dintre cele pe care le-am văzut nu a fost ceva suportabil.”

(Sandra Norak, pentru DW.ro)
Sursa: DW.ro

Pentru ADOLESCENTE. Fă-ți Testul LOVERBOY. Află dacă ești VULNERABILĂ sau chiar ÎN PERICOL!

18 Mituri despre prostituție sau de ce legalizarea ei în alte state a fost un eșec

Contra legalizării prostituției: STUDII, articole, RAPOARTE

Vasile Bănescu: „Cui folosește această ipotetică legalizare (a prostituției)? În niciun caz victimelor femei, ci negustorilor de carne vie și clienților acestora”

Cătălin Ivan: Soluția nu este legalizarea prostituției, ci lupta fermă împotriva clanurilor de interlopi care fac trafic de carne vie și finanțează partide și oameni politici

18 Mituri despre prostituție sau de ce legalizarea ei în alte state a fost un eșec

Băsescu, de ce ne mințiți? Rapoartele din OLANDA și GERMANIA, unde PROSTITUȚIA e LEGALĂ: 90% dintre femei sunt FORȚATE

Polițist din Germania, țară unde PROSTITUȚIA e LEGALĂ din 2002: 90% din femei sunt FORȚATE să se prostitueze

Fost europarlamentar despre legalizarea prostituției în Olanda: Sacrificarea drepturilor unei majorități a femeilor violate și abuzate pentru o minoritate care se prostituează voluntar

Europarlamentarul Maria Grapini către Președintele Parlamentului UE: „Nu va putea nicio țară singură să rezolve traficul de persoane atât timp cât acesta este transfrontalier”

Alexandru Cumpănașu către autoritățile europene: Țările UE tolerează traficul de persoane din România. Cetățenii europeni sunt beneficiari în țările unde prostituția este legalizată

Evaluarea a 10 ani de politici privind prostituția în Suedia și Olanda

Studiu: Proiectele UE pentru lupta împotriva traficului cu ființe umane sunt subfinanțate

Leo van Doesburg, ECPM: Majoritatea prostituatelor se prostituează fără a dori ​aceasta, iar legalizarea prostituției și extinderea UE au dus la creșterea traficului de persoane – cele mai multe victime, din România


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button