criza de sarcină

Mărturia unei mame a doi copii: „Am fost al treilea copil în familie și tata m-a salvat în ultimul moment de la avort”

de Viky Berbec, Stiripentruviata.ro

Născută în anul în care comunismul era spre final, cu o lege care interzicea avortul, mama mea rămânea însărcinată cu cel de-al treilea copil și decide fără știrea tatălui meu să meargă la o femeie din sat, să mă avorteze. Cu rânduială divină se întâmplă ca tatăl meu să afle de la bunica și într-o mare alertă sufletească se urcă pe o bicicletă și merge să o caute disperat…

Când o întâlnește, o roagă să nu facă acest lucru deoarece își dorea tare mult sa aibă un băiat acasă având deja două fete, iar din mărturia lui mai știu că a mers până la amenințarea cu reclamație la secția de miliție din sat.

Și într-o lună de primăvară am sosit pe lume cu mare surpriză fiind a treia fată a familiei și strigată în primii ani de viață – Ionuț, căci eram „băiatul cel dorit” al tatălui.

Copilăria mea a fost diferită de cea a surorilor mele, pentru că părinții mei urmau să constate în anii de clasă primară că Dumnezeu la naștere îmi dăruise un talant de mare preț *un simț aparte către arta plastică și mai târziu către cea religioasă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

După absolvirea liceului de arte plastice „Nicolae Tonitza” din București și a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” – secția Artă Sacră, viața mea relua un fir pe care Dumnezeu îl croise încă dinaintea venirii mele pe lume, acela de a avea o menire pe acest Pământ.

Acum sunt mamă și îmi strâng cei doi copii la piept ca pe cele mai mari daruri ale vieții, mulțumindu-i mamei mele că a decis să mă nască.

Și chiar dacă viața este o luptă, în voia Domnului trebuie să plutești, căci El știe planul fiecărui om pe acest pământ.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button