libertate de conștiințăMarxism cultural

Martina Navratilova se opune fenomenului transgen din sport și critică „dictatura” instaurată de activiștii transgen pe rețelele de socializare

Fosta stea a tenisului, Martina Navratilova, lesbiană declarată, susținătoare înfocată a căsătoriilor între persoane de același sex, a fost criticată de militanții transgen și chiar numită „transfobică” pentru poziția adoptată în legătură cu dreptul sportivilor transgen, bărbați din punct biologic, dar care se identifică drept femei, de a concura în competițiile destinate femeilor.

Criticile au fost declanșate de postarea destul de plastică a Navratilovei pe Twitter din decembrie anul trecut, în care fosta mare campioană afirma că „nu te poți pur și simplu declara femeie pentru a putea concura contra femeilor. Trebuie să existe anumite standarde, iar având penis și concurând ca femeie nu prea corespunde acestor standarde”.

În urma criticilor din partea activiștilor transgen, unii dintre aceștia sportivi bărbați, care pretind că sunt femei și cer să li se recunoască dreptul să concureze la diferite discipline în competițiiile feminine, Navratilova a ținut să își explice poziția. Fosta mare tenismenă s-a scuzat că nu a găsit o exprimare mai delicată, însă cercetările pe care le-a efectuat în ultima vreme asupra fenomenului, i-au „întărit” și mai mult convingerile exprimate. „Să luăm cazul cel mai banal… Un bărbat decide să devină femeie. Face tratament cu hormoni, dacă organizația sportivă o cere, câștigă toate competițiile, poate strânge și o mică avere, apoi se răzgândește și face copii, dacă asta dorește. Este o nebunie și trișare!”, a explicat Navratilova în căteva cuvinte opinia ei asupra fenomenului transgen în sport și a oferit și explicații medicale pertinente spunând că „numai reducând nivelul de hormoni, așa cum au decis mare parte din sporturi, nu rezolvă problema, deoarece un bărbat are altă densitate a mușchilor și oaselor, precum și un număr mai mare de celule roșii care produc oxigen”.

Navratilova s-a arătat, de asemenea, deranjată de faptul că nu mai poți avea o discuție civilizată pe marginea subiectului și „deplânge ceea ce a devenit o tendință la activiștii transgen aceea de a denunța pe oricine care nu este de acord cu ei și a-i eticheta ca transfobi”. Navratilova a numit această tendință „o nouă formă de tiranie”, pe care personal poate să o combată, deoarece este puternică, însă este îngrijorată pentru persoanele mai slabe care vor fi intimidate pentru a fi reduse la tăcere sau făcute să se supună.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: lifesitenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button