Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru Viață și Familie de la Bratislava: Fiecare copil are nevoie de mamă și tată și fiecare famlie are nevoie de fiecare copil

de Redacția Stiripentruviata.ro

Sâmbătă, pe o caniculă de 36 de grade, a avut loc a noua ediție a Marșului pentru Viață și Familie de la Bratislava, în Slovacia. Peste 5.000 de persoane au participat, printre care membri ai parlamentelor slovac și european, autorități locale, politicieni din întregul spectru politic. 

Evenimentul a beneficiat de binecuvântarea Arhiepiscopului Stanislav Zvolenský de Bratislava, care este și Președintele Conferinței Episcopilor Catolici din Slovacia. Ierarhul a oficiat înainte  de eveniment o liturghie pentru familiile slovace.

Discursul Arhiepiscopului de Bratislava la Marșul pentru Viață și Familie s-a intitulat „Curcubeul făgăduinței lui Dumnezeu”. Participanții au omagiat cel mai longeviv cuplu căsătorit.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sloganul marșului din acest an a fost, la care s-a participat în familie, a fost: „Tata și Mama sunt cel mai mare bun din viața mea”.

„Vrem să dăm mărturie despre un adevăr drag tuturor: acela că orice copil are nevoie de un tată și de o mamă”, le-a explicat jurnaliștilor avocatul Anton Chromik, Președintele Alianței pentru Familie și tată a cinci copii.

„Nu suntem perfecți, dar încă nu s-a inventat nimic mai bun pentru copii decât tatăl și mama lor. Iubirea tatălui și a mamei este mai presus de orice! Copilul nu aparține statului, medicilor sau judecătorilor. Se naște din dragostea tatălui și a mamei și aparține iubirii părinților săi”, a scris el pe website-ul marșului.

Tricourile realizate pentru eveniment au putut fi precomandate online.

Aproximativ o sută de voluntari au lucrat la organizare, ceea ce a redus costul evenimentului la numai 900 de euro, au transmis organizatorii.

Ei au scris după eveniment pe site:

„Ați venit cu bucurie și ați transmis bucurie. Ați dat mărturie despre adevărul că toți copiii au nevoie de un tată și de o mamă. Mulțumită vouă, celor care ați venit, întreaga Slovacie a putut auzi acest mesaj la principalele buletine de știri ale televiziunilor naționale. Ați aprins lumina în întuneric”.

FOTO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button