Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru Familie, Iași, 1 iunie 2014

marsulpentrufamilie
Hristos S-a înălțat!
Dragi prieteni, cu bucurie și entuziasm ASCOR Iași vă invită la Marșul pentru Familie organizat de Asociația Familia Tradițională Iași în colaborare cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, cu noi,  ASCOR Iași,  și alte ONG-uri, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului,  duminică, 1 iunie 2014. Marșul este un semn de susținere și de promovare a valorilor tradiționale ale familiei. Totodată, dorim să evidențiem ideea că statul trebuie să protejeze căsătoria, ca unirea dintre un bărbat și o femeie, pentru a conserva starea de normalitate a societății și pentru a asigura continuitatea în istorie a neamului.
Marșul va începe la ora 15:00 și se va desfășura pe traseul Parcul Copou – Universitatea ”Al. I. Cuza” – Fundație – Piața Unirii – Bld. Ștefan cel Mare și Sfânt – Catedrala Mitropolitană – Palatul Culturii. În aceeași zi și în ziua premergătoare marșului vor mai fi organizate și alte evenimente tematice, dedicate diferitelor categorii de vârstă și de public.
 
Program activități organizate de ASCOR Iași – Sâmbătă, 31 mai 2014
 
ora 10:00 – 14:00 Expoziție cu imagini și impresii care promovează familia tradițională pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, între Catedrala Mitropolitană și Primărie
 
ora 14:00 – Concurs de desene pe asfalt la Centrul de Plasament ,,Ion Holban”
 
ora 18:30- Acatistul Sfântului Stelian (oficiat de studenții voluntari), Catedrala Mitropolitană 
 
ora 19:30 – Cruce de lumânări în memoria copiilor nenăscuți, între Mitropolie și Primărie
 
ora 20:30 – Vizionare de film: COURAGEOUS „Onoarea se învață de acasă”, sala T17,  Facultatea de Teologie Ortodoxă. Intrarea este liberă!
 
Program activități – Duminică, 1 iunie 2014
              
11:00 – 14:30
O   Ateliere artistice și sportive pentru copii și tineri
 
v  Organizator: Taberele MMB
v  Locație: Parcul Copou
o   Înscrierea participanților la Marș
15:00 – 17:00
o   Desfășurarea Marșului pentru Familie
17:00 – 18:30
o   Eveniment public
v  Momente artistice
v  Luări de cuvânt
v  Premierea Concursului de eseu și fotografie (desfășurat între 21 și 28 mai pe www.marsulpentrufamilie.ro)
v  Locație: Atrium Palas Mall
19:00 – 21:00
o   Conferința: Ce trebuie să știm să ne apărăm familia
v  Invitat: Dr. Virgiliu Gheorghe
v  Locație: Aula Magna – Universitatea ”Petre Andrei”, Iași
 
Cine suntem
Asociația Familia Tradițională reprezintă o inițiativă publică care are în vedere promovarea și apărarea drepturilor și intereselor familiei autentice, tradiționale, bazată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.
De asemenea, AFT își propune:
v  să evidențieze principalele pericole ce vizeazăfamilia în societatea de azi și de mâine și să ofere soluții și alternative sănătoase.
v  să faciliteze accesul la informațiile privitoare la protecția familiei, precum și la modificările constituționale și legale referitoare la familie
v  să devină o voce care să reprezinte interesele familiei autentice, tradiționale.
 
Activitatea Asociației Familia Tradițională nu este discriminatorie și ofensivă, ci se fundamentează pe valori precum:
v  libertate
v  responsabilitate
v  respect reciproc
v  altruism
v  drepate
v  adevăr
De ce
Marșul pentru Familie?
Este un proiect prin care AFT dorește să atragă atenția asupra faptului că familia este cel mai important grup social care influențează în mod esențial formarea omului și, implicit, procesul de dezvoltare al societății.
 
Starea de normalitate a societății este direct proporțională cu starea de normalitate a familiei. Iar normalitatea este familia având la bază căsătoria dintre un bărbat și o femeie.
 
Marșul pentru Familie promovează 5 idei de esențiale:
o   Căsătoria este unirea dintre un bărbat și o femeie
o   Familia este spațiul normalității și al firescului
o   Copiii sunt cel mai frumos dar al lui Dumnezeu
o   Familia, formată din bărbat, femeie și copii, este elementul de bază al societății moderne
o   Viața începe din momentul concepției, iar perioada pe care copilul o petrece în pântecele mamei este la fel de frumoasă și normală ca oricare altă etapă de creștere
Un citat ravisant oferă o definiție specială familiei și ne ajută să conștientizăm giganta încărcătură duhovnicească și materială pe care o adăpostește :,,O familie nu e o formulă. Nu, nu! O familie e o țesătură adâncă, făcută din cele mai tari fire, mai fierbinți și mai nevăzute: din fire de sânge.”
Așadar, haideți ca împreună, duminică, să țesem pânza mărturisirii valorilor tradiționale pentru a înveșmânta familia, limanul lin al oricărui suflet, cu podoabă aleasă!
Ce avem de făcut concret? Persoanele doritoare să exerseze suveica răbdării și a ostenelii (adică să participe la Marș) sunt rugate să ajungă la ora 13 :30 în Copou, în fața corpului B al UAIC (însoțite de familii, prieteni, cunoștințe). În Parcul Copou trebuie să ajungem la ora 14:15 pentru a ne primi simbolurile marșului: moriștile, bannere și pancarte, dar mai ales pentru a ne ocupa locurile bine delimitate în desfășurarea marșului.
 
Un alt detaliu semnificativ! Posesorii și posesoarele de costume tradiționale (cel puțin o cămașă/ ie!) sunt rugați să ofere distincție și rafinament evenimentului prin veșmântul punte de jertfă între generații.
 
Vă așteptăm!
Cu drag,
Echipa proiectului „Dreptul la Viață” ASCOR Iași
persoana de contact: Florina Ilisoi, nr. tel: 0748920913


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button