homosexualitate

Marea Britanie: Rată alarmantă de creștere a numărului infecțiilor cu transmisie sexuală (ITS) în rândul homosexualilor

Royaume-Uni-forte-augmentation-des-IST-infections-sexuellement-transmissibles-chez-les-hommes-homosexuels-e1435321102551

Sursă: reinformation.tv

Este o informație politic incorectă, însă nu pentru asta mai puțin o realitate constatată. Potrivit cifrelor Public Health England, institut sanitar public, rata de infecție cu gonoree și sifilis este în puternică creștere la bărbații homosexuali și bisexuali, în timp ce prevalența acestor două grave infecții sexual transmisibile este în lejeră scădere la restul populației. În general, ITS sunt mai frecvente la tinerii sub 25 de ani, însă în cazul homosexualilor contaminarea înregistrează cea mai mare rată.

De ce este incorectă politic această informație? Pentru că este de bonton să afirmi că relațiile homosexuale sunt la fel de acceptabile ca cele heterosexuale, pe care trebuie să ne ferim să le numim «normale».  Așa se face că orice afirmație despre pericolele sanitare asociate acestor practici este taxată drept «discriminatorie» sau «stigmatizantă». În consecință, homosexualii «activi» sunt primii care suferă de pe urma situației.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește și: Medic american concediat pentru că a susținut că practicile homosexuale prezintă riscuri pentru sănătate

Potrivit Public Health England (PHE) rata de infecție este atât de ridicată încât chestiunea ar putea fi declarată, în mod justificat, o «prioritate a sănătății publice», cu atât mai mult cu cât statisticile nu lasă să se întrevadă decât «vârful icebergului», potrivit aceluiași organism.

«Prea multe persoane au astăzi ITS», subliniază responsabila PHE, dr. Gwenda Hughes. În ciuda  «lejerului recul», evocat mai sus, se constată totuși o creștere de 19% a cazurilor de goneree, în rândul homosexualilor fiind de 32% numai în anul 2014. Cât despre sifilis, boală mortală, acesta a crescut cu 33% în aceeași perioadă, cu echivalentul de 47% la bărbații homosexuali.

Aceste cifre vizează, în mod evident, numai persoanele depistate: o minoritate. De aceea incidența acestor infecții ar putea fi cu mult mai ridicată, ușurându-i-se propagarea datorită ignoranței victimelor, mai ales în cazul partenerilor multipli.

Soluția oferită de PHE și de către Asociația Britanică de Planificare Familială, care se alarmează datorită numărului de tineri purtători de ITS, este și ea ultracorectă politic. Persoanele în risc  sunt invitate    să se «protejeze» prin folosirea sistematică a prezervativului, în ciuda importantelor rateuri, și să se prezinte pentru a trata bolile în faza precoce.

Anul trecut doar 14% dintre tinerii sub 25 de ani s-au supus testelor și 35% dintre tinerele femei, subliniază PHE. Tinerii sexual activi ar trebui să efectueze un control în fiecare an, precum și la schimbarea partenerului, recomandă același organism, preconizând, de asemenea, «reducerea numărului de parteneri sexuali» și «evitarea relațiilor suprapuse». Cât despre «bărbații care întrețin relații cu bărbați», ar trebui să realizeze analize complete pentru depistarea SIDA și a altor ITS în fiecare an, iar o dată la trei luni «dacă întrețin relații fără prezervativ cu parteneri noi sau ocazionali».

Adevărata problemă a pericolelor asociate practicilor homosexuale și promiscuității  este ocolită așadar.

«Chiar dacă nu e în trend să o afirmi, abstinența înainte de căsătorie și fidelitatea după rămân mijloacele cele mai eficiente de combatere a riscurilor asociate activității sexuale», comentează pentru LifeSiteNews Peter Sprigg, membru de seamă al Family Research Council din SUA.

«Putem vedea clar că absența diferențelor între relațiile homosexuale și cele heterosexuale este un mit, la care se mai adaugă și acela că acceptarea crescândă a homosexualității va conduce la reducerea comportamentelor de risc.»

Traducere: Anne Dolhein

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button