dizabilităţifamiliesindrom Down

Marea Britanie – Cuplu de adolescenți cu sindrom Down încoronați regele și regina balului de absolvire

Un cuplu de adolescenți din Marea Britanie, ambii cu sindrom Down, au fost aleși regele și regina balului de absolvire a școlii. Dylan Hughes și Amelie Barker, amândoi în vârstă de 16 ani, se știu de când aveau 3 ani. În urmă cu 6 luni cei doi adolescenți le-au spus părinților că au început să se întâlnească și că se vor căsători, totul fiind deja planificat.

Tinerii îndrăgostiți se pot fiecare lăuda cu o serie de realizări și au planuri mari de viitor. Dylan a reprezentat Marea Britanie la Campionatul Mondial de Natație pentru cei cu sindrom Down din Canada și se pregătește să concureze pentru Campionatul European. Mama lui îl descrie ca „nebun după sport” și spune că ar vrea să devină profesor de educație fizică sau jucător de rugby în naționala Țării Galilor. Amelie are darul de a lucra cu copiii și intenționează să urmeze o școală în acest sens.

Mamele lui Dylan și Amelie, împreună cu mama altui copil cu sindrom Down au înființat în urmă cu 10 ani o fundație de caritate pentru sprijinirea familiilor care au copii cu sindrom Down.

Scopul lor este de a insista pe aspectele pozitive ale creșterii copiilor cu diagnosticați cu acest sindrom, deoarece au văzut că toată lumea se concentra numai pe cele negative.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Nimeni nu se apucă să-ți spună toate lucrurile rele care s-ar putea întâmpla cu un copil atunci când îl naști. Dar dacă ai un copil cu Down îți vor spune că speranța de viață este de 50 de ani, că nu va merge la școli normale, că nu va putea face asta, nici asta nici multe alte lucruri” , a spus mama lui Dylan. Ceea ce a început ca o discuție la cafea între mame cu copii cu sindrom Down s-a transformat într-o fundație de caritate care oferă terapie pentru vorbire și exprimare, ajutor la școală și conferințe anuale pentru educație. Scopul urmărit este acela de a-I ajuta pe cei cu sindrom Down să-și atingă potențialul și să își lărgească accesul la oportunități, exact cum s-a întâmplat cu Amelie și Dylan.

Sursă: liveaction


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button