Marea Britanie: Consecinţa ultimă a zicalei „Dumnezeu nu face politică” – mai, nou, nici adepţii Lui nu mai sunt bine văzuţi în partide?

farron

de Mirela Florescu

The Guardian informează că Tim Farron, liderul liberal-democraților britanici, și-a dat demisia de la conducerea partidului.

După ce presa l-a hărţuit cu întrebări referitoare la faptul că religia creştină vede homosexualitatea şi avortul ca păcate, Farron a ajuns la concluzia că un creştin nu poate conduce un partid progresist.

În declaraţia sa de despărţire de politică, politicianul a spus:

Din prima zi în care am ajuns la conducerea partidului, am fost confruntat cu întrebări referitoare la credinţa mea creştină. Pe cale de consecinţă, am fost pus în situaţia de a fi sfâşiat între viaţa de creştin devotat şi slujba de lider politic. Mi s-a părut că a devenit imposibil în 2017 să fii lider politic – mai ales al unui partid progresiv liberal – şi în acelaşi timp să trăieşti o viaţă creştină autentică, rămânând credincios învăţăturilor Scripturii. Se pare că sunt foarte suspect pentru ceea ce cred şi în Cine cred. În acest caz, ne minţim pe noi înşine dacă mai credem că trăim într-o societate tolerantă şi liberală.

Se pare că politica de pe toate meridianele trăieşte o limpezire a apelor. Păcat, totuşi că sunt epuraţi doar cei de pe poziţii conservatoare. Oare ce se va întâmpla când Dumnezeu va fi cu totul alungat din politică? Va părăsi El, oare, şi cetatea europeană (liberal-democraţii britanici sunt pro-UE) în care activează politicienii noştri cei de toate zilele?

 

 

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.