familiehomosexualitate

Marcel Iureș la Digi24 TV: „Un bărbat și o femeie… Și nu e normal?”

Invitat la Digi 24, actorul Marcel Iureș a afirmat că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie, spre uluirea celor doi moderatori, Florin Negruțiu și Claudiu Pândaru. Cei doi au început emisiunea prin a se mira că invitatul lor este credincios și folosește formula de salut: „Doamne-ajută!”.

Întrebat de Negruțiu ce părere are despre inițiativa Coaliției pentru Familie, „o organizație formată din mai multe ONG-uri afiliate Bisericii care vrea să schimbe definiția familiei în Constituție în sensul definirii familiei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie”, Marcel Iureș a răspuns:

Un bărbat și o femeie… Și nu e normal?

Cei doi au nuanțat întrebarea, precizând că tot ceea ce face Coaliția pentru Familie exclude posibilitatea legiferării căsătoriilor între persoanele de același sex.

Răspunsul actorului:

E treaba lor. Asta e. Eu m-am însurat cu o femeie. Am făcut un copil, care are sexul bărbătesc… La baza societății e familia formată dintre un bărbat și o femeie, pentru că ei fac copii și asigură mersul înainte al lumii… Poate se mai naște un Iisus, un Mahatma Gandhi…

Moderatorii au dat apoi exemplul Germaniei, care recent a legiferat căsătoriile între persoanele de același sex.

Marcel Iureș nu a părut deloc impresionat și a răspuns:

Foarte bine. Și noi ce să facem?Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Taguri

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *