familie

Mămicile, despre nevoia de corectare a noului cod fiscal: „Dacă nu se încurajează natalitatea, pe viitor va fi mai rău. Sper ca Guvernul să se focalizeze şi pe viitorul României”

Duminică, 18 februarie 2018, în Piața Victoriei au protestat câteva zeci de persoane care au arătat guvernului cartonașul roșu pentru scăpările din Noul cod fiscal. Acestea afectează mamele în concediu prenatal și părinții care își iau concediu medical pentru a-și îngriji copiii bolnavi.

Pe pagina de Facebook a evenimentului scrie:

„Noua ordonanţă OUG 3/2018, care presupune a rezolva problema celor cu contract part time şi a celor angajaţi in IT, scade semnificativ veniturile persoanelor aflate în concediu medical. Pacienţi, mame ce intră în prenatal, părinţi ai căror copii sunt bolnavi etc. După OUG 3/2018, pentru calculul CAS se elimină plafonul de 35%, iar CAS se calculează ca 25% din indemnizaţia de concediu efectiv primită de fiecare. La o indemnizaţie de 3400 lei, în luna Ianuarie, o mămică a primit 3036 lei după ce a fost oprit CAS iar acum, în luna februarie, mămică a primit 2550 lei. Mai exact, i-au fost luaţi 486 lei. Acestea sunt efectele modificării Codului Fiscal”.

Valentina, o mamă prezentă la protest a declarat pentru agenția de știri Mediafax:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pentru cei care au şi rate, nu ştiu cum se vor descurca. Probabil eu mă voi întoarce mai repede în câmpul muncii, dar e un sacrificiu pe care îl fac în detrimentul copiilor. Ar fi fost mai bine să am această perioadă.

O altă mămică a mai declarat:

Dacă nu se încurajează natalitatea, pe viitor va fi mai rău. Mă gândesc că ar fi descurajant – poate o mămică nu poate să asigure strictul necesar pentru copilul ei şi nu ştiu dacă mai are curajul să aducă pe lume un copil în România, pentru că nu poate să-i asigure minimul necesar. Am deja doi copii şi îl aştept pe al treilea. Nu îmi va fi uşor. Îi iubesc şi sunt sigură că ne vom descurca. Sper ca Guvernul să se focalizeze şi pe viitorul României.

Guvernul a promis că va remedia situația.

Sursa: Mediafax


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button