dizabilităţisindrom Down

Luna pentru viaţă 2019 la Târgu-Jiu

După cum ştim, luna martie, în fiecare an, este dedicată de mişcarea pro-viață din România Lunii pentru Viaţă. În sute de localităţi din România şi Republica Moldova au loc pe parcursul lunii martie diverse evenimente care promovează dreptul la viaţă al fiecărui om de la concepţie şi până la moartea naturală.

Şi în 2019, Asociaţia Down Art Therapy, alături de partenerii săi, a pus reşedinţa judeţului Gorj. Târgu-Jiu, pe harta oraşelor pro-viață din cadrul Lunii pentru Viaţă.

Primul eveniment organizat, în cadrul proiectului ,,Unde-s doi, Binele creşte”, a fost întâlnirea de lucru cu o parte din ONG-urile gorjene active, în 18 martie, ora 18.00. Gazda noastră primitoare a fost Biblioteca Judeţeană ,,Christian Tell” Gorj. Participanţii au avut ocazia să se cunoască, să conlucreze, să alcătuiască o echipă pentru un scop comun. S-au pus deja bazele unor proiecte comune şi s-a creat o alianţă informală utilă pentru creşterea impactului pozitiv al activităţilor noastre viitoare asupra comunităţii locale şi judeţene. Grupul FOG e disponibil la adresa:
Forum ONG Gorj/facebook.com, iar fotografii găsiţi aici: facebook.com/
Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj

Tot la Biblioteca Judeţeană au fost expuse până ieri afişele campaniei ,,Stop Discriminating Down”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

De asemenea, ieri, în ajunul Zilei Internaţionale a Sindromului Down – 21 martie, având aceeaşi gazdă minunată, a avut loc şi Atelierul de poveşti, în cadrul proiectului ,,Împreună dăm culoare vieţii”. Actorul Mihai Rădulea, de la Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu” din Tg-Jiu, a bucurat copiii prezenţi, citindu-le cartea ,,Ioana. O poveste despre Sindromul Down”, de Veronica Iani – veronicastories.com. Fiecare din grupul mixt de copii tipici şi copii cu Sindrom Down (beneficiari ai Fundaţiei ,,SOS Copiii Gorjului”, un alt partener al evenimentului) a primit cadou fiecare din partea organizatorilor câte o carte cu povestea Ioanei.

Ulterior, s-a desfăşurat Atelierul de creaţie ,,Culoare şi pastel de primăvară”. Succesul activităţilor a fost asigurat de elevii Liceului de Artă ,,Constantin Brăiloiu” şi de copiii din cadrul „SOS Copiii Gorjului”, coordonaţi de doamna profesoară Vasile Lidia Adriana, cu sprijinul Secţiei de Copii a Bibliotecii Judeţene. Operele micilor artişti cu/fără un cromozom în plus sunt expuse spre admirare în holul Bibliotecii Judeţene.

După ora 18.00, alături de elevi ai Liceului Energetic din Tg-Jiu, am vizionat documentarul BBC ,,A World without Down’s Syndrome”, de Sally Phillips.

Ca n toată țara, Luna pentru Viaţă va culmina la Târgu Jiu cu Marşul pentru Viaţă, sâmbătă, 23 martie, ora 13.00, urmat de Acatistul Bunei Vestiri.

Mulţumim tuturor partenerilor noştri,care au făcut posibile aceste evenimente de promovare a vieţii dinainte şi după naştere, indiferent de condiţia genetică a fiecăruia dintre noi: ASCOR Tg-Jiu, ProVita Gorj, Vasiliada Tg-Jiu, Euro Education Federation, Asociaţia Educatoarelor din România – Filiala Gorj, Biblioteca Judeţeană ,,Christian Tell” Gorj, Fundaţia ,,SOS Copiii Gorjului”, Liceul de Artă ,,Constantin Brăiloiu” şi Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu” din Tg-Jiu.

Asociaţia Down Art Therapy, asociațiaDART.info/MARS


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button