Marşul pentru Viaţă

Luna pentru Viață 2018 la Cluj. Lansarea cărții pentru copii: „TUDOR. O poveste despre adopție” de Veronica Iani

Lansarea cărții pentru copii: TUDOR. O poveste despre adopție a autoarei Veronica Iani, a adus împreună pe data de 9 martie 2018, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, atât copii, cât și părinți și educatori, toți dornici să afle mai multe despre ce înseamnă adopția și cum putem ajuta alți copii prin adopție. Lansarea a constat într-un atelier de lectură interactiv în care autoarea și ilustratoarea Veronica Iani i-a implicat și pe micii participanți.

Autoarea a mai citit și din cartea lansată anul trecut, BEBE. O poveste din burtică. Cele două povești le-au stârnit interesul copiilor, deoarece aceștia s-au identificat cu personajele.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Autoarea a gândit cartea ca pe un instrument pentru părinți, chiar şi pentru un viitor frate sau o viitoare soră. Cărțile fac parte din colecția Fiecare viață este un dar alături de volume care explică pe înțelesul celor mici ce este sindromul Down și sarcina. Cartea despre adopție a avut lansări anul trecut, la București, și la Sibiu.

Reacțiile părinților au fost pozitive, mai mulți declarând că simt nevoia unor astfel de elemente în educația copiilor lor, deoarece în multe familii se regăsesc situații dificile care sunt foarte greu de înțeles de cei mici, iar aceste lecturi aduc într-un limbaj pe înțelesul lor elemente care altfel sunt greu de perceput. „Părinţii sunt reticenţi să vorbească cu copiii despre adopţie, amână momentul acesta. Cumva le e teamă“, a declarat Veronica Iani.

În același timp experiența atelierului de lectură s-a dovedit benefică și pentru comunicarea dintre părinți și copii, care au petrecut împreună un timp de calitate. Copiii au venit pregătiți cu flori pentru autoare, iar atmosfera a fost una deosebit de plăcută și caldă.


Mai multe titluri de Veronica Iani se pot găsi și comanda la veronicastories.com.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button