Liviu Dragnea: Referendumul pentru familie trebuie făcut, dar trebuie o soluţie corectă şi pentru oameni care au alt tip de orientare sexuală

10437445_838812666197482_2215956569963891752_n

Foto: Facebook

DCNews.ro, 7 martie 2017

Prezent în 7 martie 2017 la emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3 TV, președintele PSD a spus:

Eu sunt convins că referendumul privind familia trebuie făcut şi am cerut colegilor mei să rezolve şi această problemă, pentru că avem un vid legislativ în ceea ce înseamnă procedura care trebuie urmată. În foarte scurt timp o rezolvăm. Subiectul este foarte sensibil, dar este şi foarte profund. Dincolo de orice altceva, dacă vorbim de democraţie participativă, dacă vorbim de modul cum te raportezi la ceea ce vor oamenii, sunt 3 milioane de semnături, nu poţi să negi lucrul ăsta, nu poţi să nu iei în seamă 3 milioane de români care au spus ceva. Şi atunci cine poate decide dacă ceea ce au spus ei trebuie transpus în Constituţie sau nu? Doar întreaga societate prin referendum.

El a adăugat că acum Parlamentul nu poate genera un referendum, iar aici poate ar trebui ca legislaţia să fie schimbată.

…acel referendum trebuie făcut, aş fi vrut să se poată face, aşa cum ne dorisem, în luna aprilie. Nu ştiu dacă mai este posibil. În acelaşi timp, şi spun ceva care poate supăra pe unii, trebuie să fim realişti. Există în România, cum există oriunde în lume, o categorie de oameni care au alt tip de orientare sexuală, nu poţi să întorci capul şi să spui că nu există, că sunt mulţi, că sunt puţini, şi acolo trebuie generată o discuţie, să vedem care poate să fie soluţia corectă care să lase şi această dorinţă firească şi iniţiativă firească să fie dusă la capăt, dar să se găsească o soluţie şi pentru acea categorie. Nu e foarte simplu. Doar dacă ducem acel referendum la capăt şi el va fi validat, nu rezolvăm problema în ansamblu.

 

Citeşte şi Parteneriatul civil, avizat favorabil de Comisia pentru egalitatea de șanse prin execuția publică a unui deputat USR și împuternicirea unui PSD-ist favorabil proiectului să voteze la două comisii

Citeşte şi VIDEO. Deputatul Daniel Gheorghe (PNL), despre parteneriatul civil, în plenul Parlamentului: „Un abuz împotriva firii”

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.