bioeticăvaccinuri

Lista vaccinurilor fabricate pe bază de celule de copii avortați. Află care din ele este în schema de vaccinare a copiilor din România

Organizația Children of God for Life a făcut publică lista actualizată a vaccinurilor care conțin tulpini cultivate pe celule de copii avortați, așa-zise „celule fetale”.

Lista, care se concentrează pe vaccinurile existente pe piața nord-americană, precizează numele vaccinului, producătorul, precum și vaccinurile alternative existente pe piața globală care nu conțin material controversat din punct de vedere etic. Singurul vaccin pentru care nu există o alternativă valabilă nicăieri în lume este vaccinul tetravalent care ar trebui să protejeze de rujeolă, rubeolă, oreion și varicelă (MMR + Chickenpox) produs de compania farmaceutică Merck.

Versiunea trivalentă, fără tulpina de varicelă a vaccinului respectiv, face parte și din schema de vaccinare recomandată pe site-ul Ministerului Sănătății pentru copiii români. Dosarul produsului în limba română, postat pe site-ul ministerului, confirmă că este vorba despre un produs Merck Sharp and Dohme (pg. 55) și atestă (la pg. 2, pg. 54) că virusul rubeolic viu atenuat din vaccin a fost cultivat „în fibroblaşti pulmonari umani diploizi WI-38” (indicativ care se regăsește pe lista menționată). O alternativă etică pentru acest tip de vaccin, care nu include celule de copii avortați în procesul de producție, este disponibilă doar în Japonia, conform listei Children of God for Life.

Descarcă de aici Lista updatată a vaccinurilor care conțin tulpini cultivate pe celule de copii avortați

Descarcă de aici Dosarul vaccinului M-M-RVAXPRO produs de Merck și recomandat de Ministerul Sănătății pentru copiii din RomâniaAi un comentariu despre acest articol? Adaugă-l mai jos în caseta „Lasă un răspuns”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Taguri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate