Legea căsătoriei între persoane de acelaşi sex / Şase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex (III)

law

Acesta este al treilea articol dintr-o serie de şase articole privitoare la dezbaterea „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex.

Legea este un bun profesor, încurajează sau descurajează comportamente

Este de înţeles că homosexualii vor ca relaţiile lor să aibă un statut social egal cu acelea ale heterosexualilor şi că ei privesc legea ca pe o armă în a impune această acceptare publicului. Activistul homosexual Michelangelo Signorile crede despre căsătoria persoanelor de acelaşi sex că este „o şansă pentru a transforma pe de-a întregul definiţia familiei în cultura americană. Este unealta finală prin care să dărâmăm toate legile privitoare la sodomie, pentru a educa în privinţa homosexualităţii şi a SIDA în şcolile publice, pe scurt, pentru a deschide poarta unei schimbări totale în felul în care societatea ne priveşte şi ne tratează”.

Andrew Sullivan este de acord. El scrie: „Dacă nimic altceva nu s-ar face şi căsătoria între homosexuali s-ar legaliza, 90 de procente din munca politică în a atinge egalitatea homosexualilor şi lesbienelor ar fi realizate. Este, în final, singura reformă care contează.”

Acceptarea civilă

Acum am ajuns la adevăratul motiv pentru care activiştii homosexuali luptă din greu pentru ca această căsătorie să fie susţinută guvernamental. Efortul lor asiduu pentru căsătoria între persoane de acelaşi sex nu este cu adevărat legat de drepturile civile, ci de acceptarea civilă. Căsătoria susţinută guvernamental este acea lege care va normaliza comportamentul homosexual în orice alte contexte. Sullivan şi Signorile au dreptate în ce-i priveşte. Ei recunosc puterea legii în a schimba comportamente şi atitudini pe termen lung. Legea este un mare profesor – mulţi oameni cred că orice este legal este moral şi, pe cale de consecinţă, ar trebui acceptat. Trebuie doar să ne uităm la cele mai învrăjbitoare chestiuni din istoria ţării noastre – sclavia şi avortul – pentru a vedea cum puterea legii influenţează atitudini şi comportamente.

Exemple

La începutul Războiului Civil, ţara noastră a fost practic împărţită în problema sclaviei, dar astăzi practic toată lumea crede că sclavia este rea din punct de vedere moral. Ce s-a schimbat? Cu siguranţă nu am devenit mai religioşi sau mai pioşi. Nu, ceea ce s-a schimbat este legea. Al Treisprezecelea Amendament al Constituţiei Statelor Unite a ajutat la învăţarea fiecărei noi generaţii că sclavia este rea.

Din păcate, o schimbare legislativă poate duce noile generaţii pe un drum greşit. Când Curtea Supremă a emis concluzia în cazul Roe vs Wade, în 1973, cei mai mulţi americani credeau că avortul este rău aşa cum arătau legile din fiecare dintre cele cincizeci de state care îl interziceau sau îl restricţionau. Dar astăzi, ţara este încă divizată în mod egal. Într-o situaţie inversă celei a sclaviei, ce era odinioară considerat imoral (şi astfel ilegal) a devenit dintr-o dată un drept creat de guvernul federal. Legalizarea a dus la o mai mare acceptare socială a avortului şi la o creştere de şaisprezece ori mai mare a numărului de avorturi la nivel naţional. Dacă căsătoria persoanelor de acelaşi sex primeşte susţinere guvernamentală, cel mai probabil vom vedea şi o dezvoltare a comportamentului homosexual.

Un al treilea exemplu al impactului legii este divorţul. Activiştii homosexuali au dreptate când spun că heterosexualii au degradat căsătoria prin divorţ. Dat fiind impactul negativ al divorţului asupra copiilor şi societăţii, cred că legile care permit divorţul ar trebui înăsprite. Divorţul ar trebui să fie categoric o ultimă soluţie.

Dar faptul că heterosexualii au degradat căsătoria prin divorţ nu reprezintă un argument pentru căsătoria între persoane de acelaşi sex. De fapt, istoria recentă a legii şi a divorţului aduce argumente împotriva acestui tip de căsătorie. Marile probleme sociale pe care le experimentăm de la liberalizarea legilor pentru divorţ ar trebui să ne ajute să realizăm cât de importantă este legea pentru sănătatea familiei şi a ţării. Când se aprobă legi care slăbesc familia, întreaga naţiune se îmbolnăveşte. Aceasta ar trebui să ne facă să protejăm familia, nu să o slăbim în continuare. Când un pacient suferă de o boală, să i se dea o altă boală nu este tocmai o reţetă pentru starea de bine. Cum poate căsătoria între persoane de acelaşi sex să dăuneze căsătoriei naturale? Vom vedea la punctul 4.

Sursă: All about love

foto: http://www.freedigitalphotos.net

Citeşte şi:

Şase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex (I) / Căsătoria naturală este fundaţia unei societăţi civilizate

Şase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex (II) / Comportamentul homosexual este inerent distructiv

Şase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex (II) / Sănătatea în cazul relaţiilor homosexuale

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.