homosexualitate

Legalizarea „căsătoriei” între persoane de același sex / Șase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de același sex (IV)

Gold and Platinum/Silver Rings - Reflected Candles

Acesta este cel de-al patrulea articol „Legalizarea căsătoriei între persoane de același sex” dintr-o serie de șase articole pe tema căsătoriei între persoane de același sex. Expunerea poate fi vizualizată integral aici.

Legalizarea căsătoriei între persoane de același sex ar duce la încurajarea și normalizarea comportamentul homosexual, afectând căsătoria naturală, copiii, adulții și chiar homosexualii.

Cum poate afecta căsătoria homosexuală căsătoria naturală?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Deși pentru mulți americani poate fi o noutate, unii profesori universitari și alți radicali de sorginte liberală găsesc căsătoria naturală indezirabilă. Aceștia sunt în consens cu opiniile avansate de Frontul de eliberare a homosexualilor (Gay Liberation Front), care încă din 1969 denunța „instituția căsătoriei drept unul dintre elementele fundamentale cele mai perfide care sprijină acest sistem.” Pentru susținătorii acestei grupări, căsătoria reprezintă un obstacol în calea acceptării publice depline a libertății sexuale radicale. Acesta este motivul pentru care aceste persoane se implică în cauza distrugerii complete a instituției căsătoriei.

Unul din liderii mișcării este Judith Stacey, fost profesor de studii contemporane de gen la Universitatea din California de Sud, un program derulat cu sprijinul Fundației Barbra Streisand (nu inventez!). Stacey, care la ora actuală este cadru didactic la Universitatea din New York, declară: „Mă opun cu putere caracterului profund discriminatoriu și antidemocratic al politicilor promovate [privind căsătoria]”(39). Disprețul lui Stacey față de căsătorie este atât de mare, încât chiar salută rata ascendentă a divorțurilor!

În același timp, Stacey este printre cei mai înfocați susținători din țară ai căsătoriei între persoane de același sex. De fapt, majoritatea persoanelor care își exprimă, din funcțiile pe care le ocupă, dezacordul față de căsătorie, se pronunță în favoarea căsătoriei între persoane de același sex(40). De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că Judith Stacey și aliații săi înțeleg că susținerea ideii căsătoriei între persoane de același sex este același lucru cu distrugerea căsătoriei naturale. Stacey o citează pe profesoara de drept Nan D. Hunter conform căreia legalizarea căsătoriei între persoanele de același sex ar avea „un enorm potențial de destabilizare a definiției căsătoriei pe baza sexului.” (41)

Legalizarea căsătoriei între persoane de același sex – Strategia

Michelangelo Signorile recunoaște că aceasta este strategia sa, ca activist al mișcării homosexuale. Scopul său nu este legalizarea căsătoriei homosexuale, în sensul în care acest lucru i-ar permite să adere la codul moral pe care îl presupune căsătoria, în același mod în care heterosexualii aderă la același cod. (Poate face acest lucru indiferent de poziția guvernului. Să nu uităm însă, că majoritatea homosexualilor gândesc exact la fel ca Signorile: 96% dintre ei nu se căsătoresc chiar dacă au ocazia.) Scopul său este, de fapt, distrugerea instituției căsătoriei. Signorile îi îndeamnă pe ceilalți activiști ai mișcării homosexuale „să lupte pentru căsătoria între persoane de același sex și pentru avantajele acesteia și apoi, odată legalizată căsătoria homosexuală, să lupte pentru redefinirea completă a instituției căsătoriei, să ceară dreptul la căsătorie, dar nu ca o modalitate de aderare la codurile morale ale societății, ci, mai degrabă, ca o posibilitate de desființare a unui mit și de renovare radicală a unei instituții arhaice.”

Insidios? Subversiv? Desigur. De fapt, Signorile arată că „Cel mai subversiv demers în care lesbienele și homosexualii se pot angaja … este transformarea totală a noțiunii de «familie».” (42)

Paula Ettelbrick, fost director juridic la Lambda Legal Defense and Education Fund este de acord. Ea recunoaște: „Faptul că ești homosexual înseamnă mai mult decât să locuiești în aceeași casă și să ai raporturi sexuale cu o persoană de același sex, încercând să obții acordul statului pentru asta… Să fii homosexual înseamnă să forțezi parametrii care definesc sexul și sexualitatea și, prin aceasta, să creezi o transformare de substanță a societății.” (43)

Legalizarea căsătoriei între persoane de același sex – Modificarea definițiilor

Trebuie să ne dăm seama ce au în minte acești adepți fanatici ai mișcării homosexuale și antifamilie. (Să nu uităm, este vorba de persoane care urăsc căsătoria naturală și se pronunță în favoarea căsătoriei homosexuale). Ei își dau seama că schimbarea modului în care este definită căsătoria va duce la distrugerea căsătoriei în sine, pentru că noua definiție va favoriza modificarea atitudinii și comportamentului cetățenilor. Prin aducerea căsătoriei naturale la un nivel inferior, aceasta va fi distrusă, iar opțiunile lor sexuale vor fi ratificate. Nu greșesc deloc!

Dacă nu înțelegeți foarte clar modul în care modificarea legislației va distruge căsătoria, gândiți-vă la următoarea analogie. La ora actuală, avantajele de care se bucură, din punct de vedere legal, cuplurile căsătorite sunt o dovadă a faptului că în societatea noastră căsătoria naturală este considerată drept relația sexuală cea mai valoroasă. Aceasta înseamnă că dacă am privi relațiile sexuale în contextul unui joc sportiv, căsătoria ar lua premiul pentru cel mai bun jucător. În sport, este un premiu prestigios pentru că este acordat numai jucătorului cu cele mai valoroase performanțe. Dar, să presupunem că oficialul ligii redefinește calificările necesare pentru obținerea premiului, astfel încât toți sportivii să primească premiul, chiar și cei cu rezultate slabe. S-ar mai gândi cineva la acest premiu ca la ceva special? Bineînțeles că nu, toată lumea s-ar gândi că nu are nicio valoare!

Cine și-ar mai bate capul să ridice premiul? Absolut nimeni. La fel, valoarea căsătoriei naturale va scădea dacă redefinim atributele căsătoriei astfel încât să includă relațiile homosexuale și conferim aceleași avantaje și acestor relații. Trebuie să recunoaștem că la fel cum nu toți jucătorii au aceeași valoare pentru echipă, nu toate relațiile sunt la fel de valoroase pentru societate. Căsătoria naturală este cea mai valoroasă relație în orice civilizație. Nu este o afirmație bigotă, ci o observație bazată pe dovezi care au în spate cinci mii de ani de experiență umană, modul evident în care funcționează corpul uman și rezultatele benefice dovedite ale căsătoriei naturale în ceea ce privește copiii, părinții și societatea.

Dacă permitem altor relații sexuale să dobândească un statut identic cu cel al căsătoriei naturale – indiferent dacă este vorba de relații bărbat-bărbat, femeie-femeie, bărbat-fiică (incest), bărbat-femeie-bărbat sau orice-orice – vom trivializa căsătoria (la fel cum am trivializa premiul pentru cel mai bun sportiv dacă l-am acorda tuturor). Dacă trivializăm căsătoria, vom avea mai puține avantaje de pe urma ei. Acest lucru va duce la decăderea civilizației noastre, iar copiii vor fi cel mai afectați.

Cu mulțimiri Correct, not Politically Correct, de Frank Turek. Pentru mai multe informații, accesați www.impactapologetics.com.

Sursă: All about love

Note:

(39) Judith Stacey, “Letters”, The Nation, October 1, 2001, material disponibil online la adresa http://www.americanvalues.org/html/page124951.html.

(40) David Blankenhorn, The Future of Marriage, (New York, Encounter Books), 2007, p. 28.

(41) Judith Stacey, In the Name of the Family, (Boston: Beacon Press, 1997), p. 123-124.

(42) Michelangelo Signorile, “Bridal Wave,” Out, December 1994. Citat în Timothy J. Dailey, Ph. D., Homosexual Parenting: Placing Children at Risk, Insight, Nr. 238. Material disponibil online la adresa http://www.frc.org/get.cfm?i=IS01J3.

(43) Citat în Tim Leslie, “The Case Against Same-Sex Marriage,” Crisis, January 8, 2004. Material disponibil online la adresa http://www.crisismagazine.com/january2004/leslie.htm.

– Mai multe informații la: http://www.allaboutlove.org/legalize-same-sex-marriage.htm#sthash.Kd5MMjPZ.dpuf

Traducere: Aurora Conrad

Citește și:

Legea căsătoriei între persoane de același sex / Șase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de același sex (III)
Șase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de același sex (II) / Sănătatea în cazul relațiilor homosexuale
Șase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de același sex (II) / Comportamentul homosexual este inerent distructiv
Șase argumente împotriva „căsătoriei” între persoane de același sex (I) / Căsătoria naturală este fundația unei societăți civilizate

 

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button