Laureat al Premiului Nobel, concediat la presiunea feministelor

768px-Tim_Hunt_at_UCSF_05_2009_(4)

The Guardian a relatat de curând modul în care presiunile ideologice au pus capăt carierei ştiinţifice a unui laureat al Premiului Nobel.

Profesorul Tim Hunt, de la University College of London, care în 2001 a primit Premiul Nobel pentru descoperirile făcute în domeniul biologiei celulare, a devenit ţinta atacurilor feministe după ce a făcut câteva declaraţii în glumă într-o luare de cuvânt.

Practic, profesorul Hunt s-a dus la un dineu dedicat Femeilor în Ştiinţă, la Seul, în Coreea de Sud, unde a făcut o remarcă glumeaţă, care însă nu s-a dovedit deloc inofensivă. O redăm integral:

„Daţi-mi voie să vă spun problema mea cu fetele. Când sunt în laborator, trei lucruri se întâmplă: te îndrăgosteşti de ele, ele se îndrăgostesc de tine, iar când le critici, plâng.”

Pe drumul de întoarcere de la Seul, soţia sa a primit un apel de la un manager de la University College of London, care sugera ca profesorul să îşi dea demisia, altfel îl vor concedia ei din postul onorific pe care îl deţinea. Hunt susţine că nici măcar nu i s-a cerut o explicaţie, nu i s-a oferit şansa de a se apăra. Imediat a fost concediat din toate organizaţiile şi comitetele ştiinţifice din care făcea parte, cu toate că şi-a cerut scuze în mod public. „Am devenit toxic. Sunt terminat”, a declarat el pentru ziarul britanic Observer.

The Guardian mai comentează că reţelele de socializare online pot face foarte mult rău, răspândind câteva vorbe spuse într-un colţ de lume şi turnând gaz pe foc. Nu se spune în mod explicit dacă, pe lângă presiunea din media online ar fi existat şi presiuni din culise ale feministelor din mediul academic, dar ziariştii s-au arătat uimiţi de rapiditatea cu care departamentele de PR ale instituţiilor academice se grăbesc să se descotorosească de persoanele care devin indezirabile la cel mai mic semn incorectitudine politică.

A devenit mediul universitar occidental atât de nedemocratic, încât îi pedepseşte drastic pe cei care fluieră în Biserica Neomarxistă a Corectitudinii Politice?

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie şi de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteţi afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.