La o săptămână după legalizarea avortului, Preşedintele Chile vrea să propună legalizarea „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex

de Andrei Iosif

Publicaţia La Tercera (citată şi de publicaţia americană pro-homosexualitate Washington Blade) informează, pe 20 august 2017, despre o nouă iniţiativă legislativă a preşedintelui statului Chile, Michelle Bachelet.

Pe 28 august 2017, la numai o săptămână după ce a legalizat avortul în Chile (deocamdată a fost legalizat numai pentru cazuri de viol, periclitarea vieţii mamei şi „non-viabilitatea” fătului), guvernul condus de Preşedintele Michelle Bachelet va depune şi o iniţiativă legislativă de „egalitatea căsătoriei”, urmând să le ofere persoanelor de acelaşi sex posibilitatea legală de a se „căsători”.

Dacă această schimbare va fi votată, va mai fi nevoie de schimbări numeroase şi profunde în Codul Civil, pentru a reglementa problema definirii filiaţiei, care în acest moment este văzută de legea chileană strict ca decurgând, în mod natural sau prin adopţie, dintr-o mamă şi un tată.

Nu este deocamdată clar dacă noul proiect legislativ va include adopţia de copii pentru cuplurile de acelaşi sex, dar se ştie că, la jumătatea anului 2016, Michelle Bachelet a semnat un protocol cu organizaţiile pro-homosexualitate din Chile, asumându-şi promovarea căsătoriei şi adopţiei pentru persoanele de acelaşi sex. Încă din 2015, cuplurile de acelaşi sex aveau deja posibilitatea de a încheia parteneriate civile în Chile, ceea ce ne arată că nu este cazul să ne iluzionăm ca parteneriatul civil este o soluţie care ne fereşte de cerinţele insistente pentru „egalitatea căsătoriei” pe viitor.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.